Köln Merkez Camii'ni açtı, bahçede siyasi konuşma yaptı

Tayyip Erdoğan, Almanya Köln'de DİTİB Merkez Camii'nin açılışını yaptı. Burada konuşan Erdoğan "Bazı fikir ayrılıklarını bir kenara koyarak ortak menfaatlerimize odaklanmalıyız" dedi.

SHABER3.COM

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

— (Almanya ziyareti) Kritik bir dönemde son derece verimli, son derece başarılı bir ziyaret yaptık.

— İki gün boyunca yaptığımız temasların köklü Türk-Alman dostluğunu daha da perçinlediğini düşünüyorum.

— Gerek Sayın Steinmeier gerekse Sayın Merkel ile görüşmelerimizde iki ülkeyi yakından ilgilendiren meseleleri samimiyetle ele aldık.

— Son dönemdeki bazı fikir ayrılıklarını bir yana koyarak bundan sonra ortak menfaatlerimize odaklanmamız gerektiğini vurguladım.

— Birçoğunuz çifte vatandaş oldunuz. Bu işin önünü kestiler. Yetkililerle görüştük, bu işin önünü açmalısınız dedim.

— 3,5 milyon soydaşımız, vatandaşımız var burada. Önlerini açsalar, onlar da çifte vatandaş olarak Almanya'da bulunsa ne olur sanki?

— (Çifte vatandaşlık verilmesi konusunda) Sicili bozuk olmadıktan sonra niye vermeyelim? Yeter ki sicili sağlam olsun.

— (DİTİB Camisi) Burası, bizi Avrupa'nın ötekisi, düşmanı gibi göstermeye çalışanlara inat, bu topraklardaki varlığımızın timsali olmalıdır.

— Adı, iddiası, ideolojisi ne olursa olsun teröre bulaşan, şiddete bulaşan, Müslümanların canına kasteden hiçbir yapının İslam'la, Müslümanlıkla, bizim inancımızla bağı yoktur.

— Bizim nazarımızda Berlin'de pazar yerindeki sivilleri katleden DEAŞ'lı caniler neyse 2 ay önce 11 aylık Bedirhan bebeği annesiyle beraber şehit eden PKK'lı katiller de odur.

— Bugüne kadar en fazla zararı Müslümanlara vermiş, en çok Müslüman kanı dökmüş terör örgütleri İslamist ve Cihadist gibi ifadelerle yine Müslümanlara yamanmak isteniyor.

— Demokrasi düşmanlarının, Avrupa'nın demokratik kurumlarını istismar etmesine daha fazla göz yumulmamalıdır.

— Avrupa başkentlerinin caddeleri ve meydanları terör örgütünün paçavralarıyla daha fazla kirletilmemelidir.

— Bir Mesut Özil, bir İlkay'ımız… İngiltere'de kendileriyle bir fotoğraf çektirdik diye bu toplumdan dışladılar. Alman Milli Takımı'na kadar yükselmiş olan bu iki gencimizin dışlanmasını ben onun Cumhurbaşkanı olarak doğrusu hazmedemedim.

<< Önceki Haber Köln Merkez Camii'ni açtı, bahçede siyasi konuşma yaptı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER