Köln'deki taciz ve soygun şikayetleri 800'ü aştı


Yılbaşı akşamı Köln'de yaşanan kadınlara taciz ve yankesicilik olaylarıyla ilgili şikayet sayısı 800'ü aştı. Köln Başsavcısı Ulrich Bremer, şikayetçi olanların sayısının 809'u bulduğunu açıkladı. Bunların 521'inin cinsel tacize uğramaktan şikayetçi olduğu, geriye kalan şikayetlerin ise yankesicilik, hırsızlık, yaralama gerekçeleriyle yapıldığı kaydedildi. Başsavcının Salı günkü açıklamasından sadece bir gün önce şikayet sayısının ise 766 olduğu öğrenildi. Kurbanlara yardım kuruluşu Weißer Ring, bir çok cinsel taciz kurbanının korku, desteksizlik ve utancından dolayı sustuğunu kaydetti.

POLİS KUZEY AFRİKALI AVINA ÇIKTI

Şikayetlerin gün geçtikçe artmasını da göz önünde bulunduran Köln polisi şüphelilere yönelik araştırmalarını yoğunlaştırıyor. Köln polisi Salı akşamı Köln'de kriminal kuzey Afrikalı avına çıktı, çok sayıda oyun salonu, kafe ve restauranta baskınlar düzenlendi. 100'ün üzerinde kişinin kimlik kontrolü ve aramalardan geçirildiği baskınlarda polis 12 kişiyi gözaltına aldı. Köln'ün daha çok Kalk semtinde yoğunlaşan baskınların, yılbaşı akşamı yaşananlarla ilgili yeni bilgi ve zanlılara ulaşma amaçlı yapıldığı öğrenildi.

Eyalette daha önce de Düsseldorf merkez tren istasyonu ve çevresinde polis benzer baskın ve aramalar yapmıştı.

BAKANLIK RAPORUNA GÖRE O GECE 861 SUÇ KAYDA GEÇTİ

Öte yandan Kuzey Ren Vestfalya (KRV) İçişleri Bakanlığı'nı kayıtlarına göre; yılbaşı akşamı sadece Köln'de 861 suç işlendi. Söz konusu listeyi KRV İçişler Bakanı Ralf Jäger (SPD), İçişleri Komisyonu'na sundu. Liste zanlıların kökenleri hakkında da bilgiler yer alıyor. Buna göre; 17 ile 25 yaşları arasındaki 30 zanlının 13'ü Faslı, 12'si Cezayirli. Geriye kalanları ise İranlı, Arnavut, Tunuslu ve Aganistanlı. Bunların 15'inin mülteci olarak not edildiği, sekizinin Almanya'da illegal şekilde bulunduğu kaydedildi.

KRV Parlamentosu, CDU ve FDP'nin önergeleri doğrultusunda, yaşanan cinsel tacizleri araştırmak için Cinsel Mobing Araştırma Komisyonu kuracak.

YENİ EMNİYET MÜDÜRÜNDEN YENİ TEDBİRLER

Diğer yandan, yaşananlar sonrası görevden alınan Wolfgang Albers'in yerine Köln Emniyet Müdürülüğü'ne Jürgen Mathies getirildi. Mathies, Köln'ün güvenliğini polis devriyeleri ve güvenlik kameralarını attırarak sağlamak istediğini açıkladı. Mathies, "Ben önümüzde büyük bir görev görüyorum. Ama hep birlikte bunun üstesinden gelecek, başaracağız" dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Köln'deki taciz ve soygun şikayetleri 800'ü aştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER