Kök'ten Baykal yorumu: Böyle bir dönemde iktidar arayışları doğru yaklaşım değil


CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın açıklamalarını değerlendirdi. CHP'den beklentilerin böyle karanlık tablodan çıkışta lokomotif görevi yapması olduğunu ifade eden Kök, "Böyle bir dönemde eski anlayışların, partinin içindeki iktidar arayışlarının, enerjimizi gereksiz yere içe harcamanın doğru bir yaklaşım olmadığını düşünüyorum." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Devrim Kök, Baykal'ın açıklamalarının sorulması üzerine kurultayın üzerinden bir ay geçtiğini hatırlattı. Yeni kadroların görev aldığını ifade eden Kök, şöyle devam etti: "Bunlarda bir tanesi de benim. Parti Meclisi üyesiyim. Yeni kadroların yeni heyecanları var genel başkanımız önderliğinde. Yeni çalışmalar yapıyoruz. Örgütlenmede Tekin Bingöl'e yardımcı olmak için ben de çalışmalar yapacağım. CHP'de iddia edildiği gibi bir tıkanma yok. Tıkanmışlık olsa bizim gibi insanlar burada görev alamaz. Aksine genel başkanımız geldikten sonra partimizde parti içi demokrasi adına çok önemli mesafeler kat edildi. Bunların daha da gelişmesini genel başkanımız ve bizler düşünüyoruz. Ülkeye demokrasi getiren bir partinin içinde demokrasinin tıkanması söz konusu olamaz. Ülkede bu kadar sorun varken, adı konulmamış politize edilmemiş bir padişahlık dayatması varken, sistematik değişiklik arzu edilen bir dönemde ülkenin doğusuyla batısının, doğusundaki vatandaş ile devletin duygusal bağının kopuşuna ramak kaldığı bir dönemde, dış politikanın çöktüğü, savaş çığırtkanlığının yapıldığı bir dönemde, insanların CHP'den beklentileri çok farklı. Kurucu iradenin, Mustafa Kemal Atatürk'ün partisinin böyle bir dönemde karanlık tabloda çıkışta lokomotif görevi yapması gerektiğini düşünüyor halkımız. Biz de bunu düşünüyoruz. Böyle bir dönemde eski anlayışların, partinin içindeki iktidar arayışlarının, enerjimizi gereksiz yere içe harcamanın doğru bir yaklaşım olmadığını düşünüyorum. CHP kendi içinde özgürce bütün düşüncelere açıktır. Sayın Deniz Baykal eski genel başkanımızdır, çok önemli bir devlet adamıdır. Elbette düşüncelerine saygı duyuyoruz. Genel başkanımız da her partilinin görüş ve düşüncesine saygı duyuyor ve rahatlıkla dinliyor ama böyle bir dönemde CHP'den beklentiler farklıdır, biz görevimizin bilincindeyiz. CHP anlamsız, gereksiz yere enerjisini içe harcamamalıdır. Arkadaşlarımızın tümü de bu görüştedir. CHP de bir genel başkan sorunu yoktur; yönetim zaafiyeti, sorunu yoktur. bütün topyekün saldırılara rağmen CHP ciddi bir direniş göstermektedir sayın genel başkanımızın önderliğinde. AKP'nin amaç edindiği yolda önündeki tek engel CHP gözükmüştür. CHP'nin içindeki bazı gelişmelerden medet umuyorsa AKP, biz buna fırsat vermeyeceğiz."

Yeni anayasa çalışmalarına da değinen CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, AK Parti'nin darbe hukukundan uzaklaşmak gibi bir niyetleri olmadığını belirterek başkanlık sistemine giden yolda anayasanın bir basamak olarak kullanılma niyeti olduğuna dikkat çekti.

CİHAN
<< Önceki Haber Kök'ten Baykal yorumu: Böyle bir dönemde iktidar arayışları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER