Kök hücre tedavisine önce onay, sonra 960 milyon TL ceza!

Kök hücre tedavisine önce onay, sonra 960 milyon TL ceza!

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde uygulanan kök hücre tedavisine, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) bir önceki yönetimi onay verirken yeni yönetim uygulamayı yanlış buldu ve 960 milyon lira ceza kesti.

KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda, SGK'nın üniversiteye ceza kesmesi ve bu cezanın tahsili için icra başlatacağı yönündeki iddialara cevap verdi. Rektör Prof. Dr. Özcan, hastalarda kök hücre tedavisi için Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi ile doktorların SGK'ya, 'Kök hücre tedavisinin ücretini ödüyor musunuz?' diye sorduklarını, o zamanki SGK yetkililerinin yasalardan değerlendirme yapıp, 'Her ne kadar bu Araştırma Eğitim Hastanesi'nde yapılsa da sağlık hizmetidir. Bunu biz öderiz' dediklerini söyledi. Sonuç itibarıyla daha sonra SGK'ya atanan yeni müdürün 'Arkadaş sen öyle diyorsun da ben bunu böyle yorumlamıyorum, kök hücre tedavisi bu hastalara uygulanmaz, doğru sonuçta vermez. O yüzden kök hücre tedavisi masraflarını ben vermeyeceğim' dediğini belirtti.

CEZAİ İŞLEM YARGIYA TAŞINIYOR

Gelinen noktada, 10 operasyon yapıldığını anlatan Prof. Dr. Özcan, "Bu tedavilerin maliyeti, 100 bin lira civarında ve SGK tarafından 10 katı ceza kesiliyor. Dolayısı ile doktor da diyor ki 'Biz baş hekimle beraber gittik, bize ödeyeceklerini söylediler. Ama şimdi ödemiyorlar.' Bu şekli ile olay yargıya taşınıyor." dedi.

Kars KAÜ'nün 4 yıldır İzmir SGK'ya bağlı olduğunu hatırlatan Rektör Özcan, faturalarının İzmir SGK tarafından kontrol edildiğini ifade etti. Kök hücre tedavisinin tıpta bir tedavi yöntemi olduğunu da aktaran Özcan, "Bu tedaviyi Sağlık Bakanlığı ve devlet hastaneleri kullanmıyor. Şu an izin verildi mi bilmiyorum. Kök hücre tedavisi için öyle her hastaneye izin de verilmiyor. Belli hastaneler bu konuda ruhsat almış. Bu sadece bize yapılmış bir şey değil, Hacettepe'ye de aynı şey yapılmış onlar İş Mahkemesi'ni kazandılar." diye konuştu.
TL-ceza-1966121.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Kök hücre tedavisine önce onay, sonra 960 milyon TL ceza! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER