Kocatepe'de Bediüzzaman Said Nursî için mevlid okunacak


İslâm âlimi ve Kur'ân müfessiri Bediüzzaman Said Nursi'nin vefatının 45. yılı münasebetiyle Ankara Kocatepe Camii'nde mevlid okutulacak.

Yeni Asya Gazetesi tarafından 11 Ekim 2015 Pazar günü gerçekleştirilecek mevlid programı, öğle namazından sonra Kur'ân-ı Kerim okunması ile başlayacak. Mevlidi takiben hatim ve mevlid duası yapılacak. Program ikindi namazı ile sona erecek.

Mevlide bakanlar, siyasî parti yöneticileri, milletvekilleri, bürokratlar, üniversite mensupları, gazeteciler ile sivil toplum örgütleri temsilcisi ve çok sayıda kişi davet edildi. Her kesime açık olan mevlide katılımın yüksek olması bekleniyor. Mevlide katılanlara binlerce 'Son Peygamber (asm)'den insanlığa mesaj: Kardeş Olalım' kitapçığı dağıtılacak. Yazarlar kitaplarını imzalayacak.

İlki 28 Ekim 1990 tarihinde Kocatepe Camii'nde düzenlenen Bediüzzaman için mevlit okutma programı o tarihten 2000 yılına kadar aralıksız yapılmış; 2001'de valilik 'onay' vermediği, sonraki yıllarda da 'olur' alınamayacağı görüldüğü için gerçekleşmemişti.
Geçen yıl 19 Ekim'de yapılan mevlide 30 bine yakın insan katılmış ve kucaklaşmaya vesile olmuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Kocatepe'de Bediüzzaman Said Nursî için mevlid okunacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER