'Kocaeli'nin Renkleri' yarıştı


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK), resim branşına devam eden kursiyerler arasında 'Kocaeli'nin Renkleri' temalı resim yarışması düzenledi.

4.'sü düzenlenen yarışmaya 22 kursiyer farklı resimlerle katıldı. Sırrı Paşa Konağı, Orhan Camii, Sekapark, İzmit Yürüyüş Yolu, Saat Kulesi, Yeni Cuma Camii, TCG Gayret Gemi Müzesi, Orhan Hamdi Bey Evi ve Müzesi, Kartepe Kayak Merkezi, Eskihisar Kalesi, Körfez Geçişi gibi Kocaeli'nin simgesi haline gelmiş 11 farklı noktanın seçildiği yarışmada kursiyerler birbirinden başarılı eserler ortaya koydu.

JÜRİ DEĞERLENDİRDİ

Jüri üyeliğini Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi İkramettin Karaman, Evliya Çelebi İHL Görsel Sanatlar Öğretmeni Meryem Kıtay Zengin ve emekli resim öğretmeni ve ressam Fikriye Bayraktar'ın yaptığı yarışmada Kocaeli'nin renklerini en güzel şekilde tuvaline yansıtan kursiyerlerin birbirinden güzel eserleri jüri tarafından değerlendirildi.

DERECEYE GİREN ESERLER

22 eserin yer aldığı yarışmada klasik kurallara, özgünlüğe ve perspektife uyumluluk göz önünde bulundurularak değerlendirme yapıldı. Değerlendirmelerde birinci İzmit Saat Kulesini tuvaline yansıtan Karamürsel Kurs Merkezi kursiyerlerinden Aslı Teksel, ikinci Yeni Cuma Camii ile Serdar Kurs Merkezi'nden Nicel Karataş, üçüncü ise Osman Hamdi Bey Evi ve Müzesi ile Yahya Kaptan Kurs Merkezi'nden Vedat Bilgiç oldu. CİHAN
<< Önceki Haber 'Kocaeli'nin Renkleri' yarıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER