Koç Holding o şirketini Hollandalı bir firmaya satıyor

Türkiye'deki yerli ve yabancı sermayenin ülkeden çıkışına dair hemen her gün yeni bir haber düşüyor ajansların sayfalarına.

SHABER3.COM



Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise, yerli firmaların varlıklarını elden çıkararak parayı ülke dışına transfer etmelerini 'vatan hainliği' olarak niteleyip, iş adamlarını tehdit ederken, önemli bir şirket devri haberi de Koç Holding'ten geldi.

Koç Holding, teknoloji şirketi Ingage Dijital Pazarlama'nın yarısını Hollanda'lı Russell Square Holding BV isimli şirkete satma kararı aldı ve iki firma arasında görüşmeler başladı. 

Yerli holdinglerin art arda borç yapılandırma istediği, yabancı perakende devlerinin ise Türkiye'den tek tek çıktığı ortamda, Koç'un satış hamlesi hayli önem kazanmış gibi. 

Konuyla ilgili bir yazı kaleme alan Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, Koç Holding ve Russell Square Holding BV arasında anlaşma sağlanması durumunda, Rotterdam merkezli şirketin Koç Holding ve iştirakleri Temel Ticaret Yatırım firması ve Zer Merkezi Hizmetleri şirketlerinden hisse alacağını belirtti.

Ülker satış görüşmeleri için değerlendirmelerini şöyle sürdürdü:

"Ayrıca yüzde 50’lik hisse içinde Koç Ailesi üyeleri de var. Son dönemde teknoloji ve telekomünikasyon firmalarını vitrine koyan Koç Holding’e at Ingage Dijital Pazarlama Hizmetleri şirketi, reklam ajanslarının faaliyetleri, kullanılacak medyanın seçimi, reklamın tasarımı, sözlerin yazılması, reklam filmleri için senaryonun yazımı, satış noktalarında reklam ürünlerinin gösterimi ve sunumu gibi alanlarda çalışıyor.

Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Koç Holding Otomotiv Grubu’nun tepe yöneticisi Cenk Çimen’in yaptığı şirkette bir dönem Ford’da genel müdür yardımcılığı da yapmış olan İbrahim Aykut Özüner gibi isimler var. Satış işleminde yer alan Koç’un firmalarından Zer, 2003 yılında Beko Ticaret A.Ş. adı altında faaliyetlerine başladı. 2007 yılında unvanı “Zer Merkezi Hizmetler ve Ticaret A.Ş.” olarak değişen firma, toplu satın almalara imza atıyor.

2006’da hissedarı olduğu Biletix’i ABD’li Ticketmaster’a satan Koç Holdingi ertesi yıl GVZ’yi Sestek’e devretti. 2011’de de Koç.net’i Vodafone’a veren Koç Holding, 2013’te de çağrı ve veri depolama şirketi Callus Bilgi ve İletişim şirketini İtalyan dev Comdata’ya satmıştı."
<< Önceki Haber Koç Holding o şirketini Hollandalı bir firmaya satıyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER