Klasik otomobilcilerden sigorta artışına tepki


Araç trafik sigortasındaki artışa tepki göstermek için toplanan Adana Klasik Otomobil Kulübü (ADAKOK) üyeleri, yeni uygulamanın araç sahiplerini mağdur ettiğini belirtti.

Adana Klasik Otomobil Kulübü Başkanı Ömer Aytop, söz konusu artışa tepki göstererek, daha önce 300 liraya yaptırdıkları araç sigortasının şimdi bin 300 lira olduğunu söyledi. Aytop, "Karayolları zorunlu mali sorumluluk sigortası olarak adlandırılan ve hepimizin her yıl düzenli olarak ödediği trafik sigortasında yaşanan kabul edilmez fiyat artışı, biz klasik araç sahiplerinin bütçelerini sarsmaya başladı. Bu uygulama klasik araç tutkunlarının bu araçları yaşama ve yaşatmaya yönelik çabalarına engel olacak." dedi.

Genellikle hobi olarak kullanılan bu araçların yaşanan sorun nedeniyle hobi olmaktan çıktığını ve sahiplerine ek maliyet haline geldiğini vurgulayan Aytop, "Birçok klasik araç sahibi arkadaşımız mağdur durumda. 250-300 TL'ye sigortasını yaptıran bir araç için yeni dönemde bin 200-bin 300 lira ve daha yukarısı rakamlar telaffuz edilmektedir. Bu nedenle trafik sigortası yenilemekte ve klasik araç sahipleri yasaların verdiği zorunlulukların dışında hareket etmeye mecbur bırakılmaktadır." ifadelerini kullandı.

KLASİK ARAÇLAR İÇİN FARKLI BİR SINIF OLMALI

Klasik otomobil tutkunu Selçuk Ataözü ise 51 model aracı için geçen yıl 200 TL sigorta ödediğini şu anda ise bin 200 TL sigorta çıkarıldığını belirtti. Amaçlarının trafik sigortalarının artışına bir şekilde tepki göstermek olduğunu aktaran Ataözü, şunları kaydetti: "66 yaşındaki aracım tam bir klasik. 2015 sigortasını 200 TL civarında yaptırdım. Bu yıl ise bin 200 TL'ye kadar çıkmış. Yüksek buluyoruz. Hem kasko hem de trafik sigortası özellikle bu klasik araçlarda yüksek olması bu hobiyi bir şekilde engelliyor. Bu araçlarımızı biz elimizden geldiği kadar koruyoruz. Bence özellikle klasik araçlar için farklı bir sınıf olması lazım. Sonuçta bu araçlar her gün kullanılan araçlar değil. Haftada 50 kilometre yapan araçlar. Bu soruna yetkililer acilen çözüm bulmalı." CİHAN
<< Önceki Haber Klasik otomobilcilerden sigorta artışına tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER