KKTC, zengin arkeolojisini Türkiye ile turizme kazandıracak


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, arkeolojik kazılar konusunda Türkiye'deki üniversitelerle temas halinde olduklarını, Kıbrıs'ın bu anlamda sahip olduğu zengin arkeolojik mirası turizme kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut ile birlikte bugün Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar'ı makamında ziyaret eden Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Kıbrıs'ın sahip olduğu zengin arkeolojik mirası turizme kazandırmayı hedeflediklerini ve bu konuda Türkiye'deki üniversitelerin ciddi bir birikime sahip olduklarını, kendilerinin de bu tecrübelerden yararlanmak istediklerini dile getirdi.

Türkiye'den KKTC'ye su iletimini sağlamayı hedefleyen 66,5 kilometrelik Su Temin Projesi'nin askılı boru sistemiyle deniz geçilerek su aktarılan dünyadaki tek proje olduğuna da işaret eden Bakan Sucuoğlu, yaklaşık bir haftadır hattan su verilmesine başlandığını, kuraklığın önemli bir sorun olduğu Kıbrıs için bu durumun fevkalade önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Vali Mehmet Kılıçlar da KKTC ile Türkiye arasında tarihi, kültürel, sosyal ve ekonomik alanda güçlü ilişkiler bulunduğunu, bu ilişkilerin daha da geliştirilmesinin her iki ülke toplumunun menfaatine olduğunu söyledi.

Ziyaretin sonunda Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Bakan Sucuoğlu, ziyaretin anısına Vali Kılıçlar ve Büyükelçi Korkut ile hatıra fotoğrafı çektirdi. CİHAN
<< Önceki Haber KKTC, zengin arkeolojisini Türkiye ile turizme kazandıracak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER