KKTC'de 3 ton hamsi pişirilerek vatandaşlara ikram edildi


Karadeniz Kültür Derneği tarafından KKTC'de Hamsi Festivali düzenlendi. Festivalde Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen 3 ton hamsi pişirilerek vatandaşlara ikram edildi.

KKTC'deki 8. Hamsi Festivali Girne'de gerçekleştirildi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen 3 ton hamsi pişirilerek vatandaşlara ikram edildi. Hamsinin yanında 5 bin ekmek, 5 bin şişe su ve salata dağıtımı da yapıldı.

Girne Belediyesi Açık Pazarı alanında yer alan etkinliğe KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Ömer Kalyoncu, 2. Cumhurbaşkanı ve CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İlyas Bozkurt, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, diğer yetkililer, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

KKTC Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Baki Aygün, Karadeniz kültürünün örf, adet ve geleneklerini Kuzey Kıbrıs'ta yaşatmak, yeni nesillere aktarmak ve ülkede kaynaşma sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Aygün, derneğin yurtdışı etkinliklerinde, KKTC turizmi, tarihi, kültür ve geleneklerini tanıtmayı da hedeflediğini kaydetti.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de Girne'nin farklı kültürlerin bir arada yaşadığı mozaik bir kent olduğunu vurgulayarak, Girne'deki farklı kültürlerin tanıtılması ve kaynaşmasının büyük önem taşıdığını söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber KKTC'de 3 ton hamsi pişirilerek vatandaşlara ikram edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER