Kızının böbreği ile hayata tutunan anne: Ona zarar gelmesinden korktum


Hakkâri'de 5 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz tedavisi gören Ayşe Kaçmaz'a (47) kızı Asiye Kaçmaz (22) böbreklerinden birini vererek, hayata tutunmasını sağladı.

Kızından aldığı böbrekle sağlığına kavuşan Ayşe Kaçmaz, "Kızım ilk söylediğinde böbreğini almayı kesinlikle reddettim. Ona zarar gelmesinden korktum. Ancak kızım Kur'an-ı Kerim'e el basıp 'ya kabul edeceksin ya da ömür boyu sizinle konuşmam, buralardan kaçıp giderim' diye söyleyince kabul ettim. Kızım bana en anlamlı hediyeyi verdi. Yeni bir hayat verdi. Yeni doğmuş gibiyim." dedi.

Annesinin sağlığına kavuşmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirten Asiye Kaçmaz ise "5 yıllık diyaliz süreci onu hem fiziksel hem psikolojik olarak çok etkiliyordu. Kadavrayı bekleyecek kadar zamanı kalmayınca hiç tereddüt etmeden bir böbreğimi vermeye ve annemi yaşatmaya karar verdim. Mutluyum annemi üç yıllık azaptan çıkardığım için. Üç yıl boyunca diyalize girdi, her gün acı ve ızdırap içindeydi, yaşamak istemiyordu. Hayattan bıkmıştı, annem her gün gözümün önünde eriyip gidiyordu. Ve onu öylece seyretmek bir vefasız evladın vicdani ret kararı olmalıydı. Her gün göz göre göre ölüme gittiğini görmeye, beni 9 ay karnında taşıyan annemin makineye bağlı olmasına vicdanım izin vermedi. Bana can verenin canına can katmak istedim. Sonuçta o benim annem, en kıymetlimdir, dünyamdır. Her evlat annesinin değerini bilmeli, cennet annelerin ayakları altındadır." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Kızının böbreği ile hayata tutunan anne: Ona zarar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER