Kiteboard sporcuları Bozcaada'da buluşuyor


Bozcaada'da spor, müzik ve eğlenceyi buluşturan 'Mercedes-Benz Go Bozcaada Festivali' başladı. Festivalde, Avrupa'nın en iyi kiteboard sporcularını buluşacak.

Bu yıl ilk düzenlenen ve geleneksel hala gelmesi planlanan 'Mercedes-Benz Go Bozcaada Festivali', bugün kayıt işlemleri ile başlayacak ve 28 Haziran tarihine kadar sürecek. Bozcaada ayrıca dünyanın en prestijli spor organizasyonlarından biri olan Kiteboard Avrupa Şampiyonası'nın Türkiye ayağına ilk kez ev sahipliği yapacak. Playmaker ve Uluslararası Kiteboard Derneği-International Kiteboarding Association (IKA) tarafından düzenlenecek. Avrupa'nın en iyi kiteboard sporcularını buluşturacak olan 'Mercedes-Benz Kiteboard Avrupa Şampiyonası'nda birbirinden iddialı yaklaşık 100 sporcu şampiyonluk için yarışacak.

Bugün kayıt işlemlerinin yapılacağı festival hakkında bilgi vermek için Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, Playmaker Ajans Başkanı Kerem Mutlu basın toplantısı düzenledi. Bozcaada'yı bu tür festivallerle renklendireceklerini belirten Başkan Yılmaz, bu festivalden sonra Bozcaada'nın kiteboard tutkunlarının mekanı haline geleceğini söyledi.

Dünyaca ünlü sporcular Bozcaada sahillerinde rüzgarla buluşacaklarını belirten Kerem Mutlu, Playmaker olarak geleneksel iletişim mecralarına, alternatif sportif iletişim mecraları üreten ve pazarlayan, spor odaklı bir pazarlama iletişimi ajansı olduklarını aktardı. Bugüne kadar ulusal ve uluslararası birçok federasyonun çözüm ortağı olarak önemli spor organizasyonlarına imza attıklarına dikkat çeken Kerem Mutlu, dünyanın en prestijli spor organizasyonlarından biri olan Kiteboard Avrupa Şampiyonası'nın Türkiye ayağı bu yıl ilk kez Bozcaada'da gerçekleşeceğini söyledi. Mutlu, Türk Milli Kiteboard Sporcusu Bilge Öztürk başta olmak üzere aralarında, Ricardo Lecesse, Florian Gruber, Maks Zakowski, Oliver Bridge, Stephe Bridge, Katja Roose, Elena Kalinina'nın da olduğu birbirinden iddialı 100 civarında sporcunun şampiyonluk için yarışacağını ifade etti. Dünyaca ünlü kiteboard sporcusu Ruben Lenten'de etkinliği ziyaret edeceğini de kaydeden Kerem Mutlu, "Bozcaada'da ayrıca Maximum Kart sponsorluğunda 'Bozcaada Freestyle Open' yarışları da olacak. Adadaki etkinlikler bununla sınırlı kalmayacak; Vestel Bozcaada Bisiklet Turu, Sup Race, Bozcaada 10K koşusu gibi etkinliklerle Bozcaada spora doyacak." şeklinde konuştu.

Mercedes-Benz Türk, etkinliğe isim sponsoru olmanın yanı sıra kiteboard severler ve meraklılarına hizmet verecek 'Mercedes-Benz Kite Lounge'u da Haziran ayı içerisinde Çayır Plajı'nda açacak. 2015 yaz sezonu boyunca tecrübeli kiteboard eğitmenleri eşliğinde bu heyecanlı spor dalını deneme fırsatı bulacak Bozcaada ziyaretçileri, 'Mercedes-Benz Go Bozcaada Festivali' kapsamında da tesisi sık sık ziyaret ederek organizasyonlara katılabilecekler.

15 BİN DOLAR PARA ÖDÜLÜ

Aralarında Ricardo Lecesse, Florian Gruber, Maks Zakowski, Oliver Bridge, Stephe Bridge, Katja Roose, Elena Kalinina'nın da yer aldığı dünyaca ünlü yarışçılar katılacak. Final yarışları sonunda kadın ve erkek kategorilerinde dereceye giren sporcular 15 bin dolar tutarındaki toplam ödülü paylaşacak. Türk milli kiteboard sporcusu Bilge Öztürk de dünyaca ünlü rakipleriyle kıyasıya mücadele edecek.

Festivalde ayrıca, Bozcaada Freestyle Open, Bozcaada Bisiklet Turu, Sup Race, Bozcaada 10K koşusu etkinlikleri, gündüz kumsal partileri, DJ performansları, akşamları ise canlı performanslar gerçekleşecek. Adanın dört bir yanında organize edilecek spor yarışmaları ve eğlenceli organizasyonlarla Bozcaada adeta bir festival adası haline gelecek.
CİHAN
<< Önceki Haber Kiteboard sporcuları Bozcaada'da buluşuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER