Kış günlerinde sokak hayvanlarına yönelik farkındalık semineri

Kış günlerinde sokak hayvanlarına yönelik farkındalık semineri

Kış ayının iyice kendini hissettirdiği bu günlerde sokak hayvanları için farkındalık oluşturmak adına bilgilendirme semineri düzenlendi.

Samsun'un Terme ilçesinde sokak hayvanlarının yaşam haklarına farkındalık oluşturmak Terme Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından vatandaşlara sokak hayvanlarının toplumdaki yeri ve önemini içeren bir bilgilendirme semineri düzenlendi. Terme Belediyesi Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan seminere vatandaşlar ve havyanseverler ilgi gösterdi. Hayvan hakları konusunda programa katılan konuşmacılar dini, kültürel ve tarihsel yönüyle sokak hayvanlarının toplumdaki yeri ve ecdadın bu konuya nasıl baktığı seminere katılan vatandaşlara anlattı.

Açılış konuşmasını yapan Terme Belediye Zabıta Müdürü Mesut Şahin, şunları kaydetti: "Kış mevsimiyle birlikte sokak hayvanlarının yaşam şartları ağırlaşarak onlar için yaşam-kalım savaşına dönüşüyor. Biz de belediye olarak bu konuya sosyal bir bilinçtelik kazandırmak adına bugün burada konuklarımızla sokak hayvanlarının haklarını konuşarak onlara destek olmaya çalışacağız. Sokaklarımızda bizim göremediğimiz ya da farkında olmadığımız birçok hayvan yiyecek yemek ya da içecek bir su bulamadığı için ölüyor. Bizler vatandaşlar olarak onlara sahip çıkmalı ve onları gözetmeliyiz. Belediye olarak farklı projelerimiz var fakat her hayvana ulaşma şansımız yok toplum olarak onlara sahip çıkarsak onlara karşıda görevimizi yerine getirmiş oluruz."

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) Örgütlenme ve Eğitim Sorumlusu Timur Ugan ise yaptığı konuşmada doğa, çevre ve hayvan hakları konusundaki duyarlılığı, farkındalığı artırmak amacıyla bu tür seminerleri düzenleyenlere teşekkür etti. Ugan, "İnsan eliyle gerçekleştirilen felaketlerin önlenmesi için bir çaba gösteriyoruz. Bu felaketler nedeniyle canlı türlerin tümü tehlikede." dedi. Hayvan Hakları Federasyonu olarak yapmış oldukları çalışmalarla birçok insanda hayvan sevgisinin oluştuğunu söyleyen Ugan, "Bizler hayvan haklarının savunucuları değiliz. İyi bir hayvan hakları savunucusu aynı zamanda en iyi insan hakları koruyucusuyuz. Doğayı yok ederseniz tüm canlıları yok etmeye mahkûm etmiş olursunuz. Hayvan haklarını korurken aynı zamanda bütün doğayı korumaya çalışmalıyız." ifadelerini kullandı.

Program, soru cevap şeklinde devam ederek sokak hayvanlarının hayatta kalabilmesi için konuklardan destek istendi.
CİHAN
<< Önceki Haber Kış günlerinde sokak hayvanlarına yönelik farkındalık... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER