'Kırmızı plaka' Roman mahallesinde


Türkiye'nin ilk Roman milletvekili ve TBMM Başkanlık Dîvanı Kâtip Üyesi CHP Milletvekili Özcan Purçu, CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, İzmir İl Başkanı Bedri Serter, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ve CHP İlçe Başkanı A.Bahri Yalaz, Urla'nın Sıra Mahallesi'nde oturan Roman vatandaşları ziyaret etti.

Önce Başkan Uyar'ı makamında ziyaret eden vekiller, ardından hep birlikte Roman vatandaşların yaşadığı mahalleye gitti. Romanlar, milletvekillerini davul zurnayla karşıladı. Roman vatandaşların evlerini gezerek sohbet eden Purçu, nasihatlerde bulundu.

'ARTIK SAHİPSİZ DEĞİLSİNİZ'

"Bugün tarihi ve mutlu bir anımız. Geçen seçimde Roman bir vatandaş nasıl milletvekili yapıldıysa bu seçimde tekrardan bir tarih yazdık ve Türkiye'nin en büyük makamı olan dîvan heyetine seçildim." diyerek konuşmasına başlayan Milletvekili Özcan Purçu, "Çok mutlu ve onurluyum. Herkese çok teşekkür ediyorum. Sizler olmasaydınız ben burada olamazdım. Biz Roman bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldik. Naylon çadırda büyüdük. Çadırımızda su da yoktu, elektrik de yoktu. Çok zor koşullarda yaşadık ama bugüne kadar ülkemize sevgimizi, saygımızı hiç esirgemedik. Ben şuna çok seviniyorum, kamu yönetimini bitirdim ama kaymakam olamadım. İyi ki de olamamışım. Şimdi milletvekiliyim ve ülkeme bu şekilde hizmet edeceğim. Bunu CHP yaptı. CHP, bu yaptığıyla tüm dünyaya örnek oldu. Roman kökenli biri, ilk defa dîvan üyeliğine seçildi ve vekil oldu. Artık sahipsiz değilsiniz ama sizden şartlarımız var. Çocuklarınızı, ne olursa olsun okula gönderin, üniversiteye gönderin. Onları küçük yaşta evlendirmeyin. Bu konuda beni örnek alsınlar. Ben çok zor şartlarda okudum ve şimdi meyvesini yiyorum. Sizlerin çocukları da okuyup bir gün CHP'nin kapısına gelecektir, çünkü CHP herkese eşit bakıyor." dedi.

'SİZLER HER ŞEYDEN ÖNCE İNSANSINIZ'

Türkiye'nin ve dünyanın her tarafında konuştuğu zaman insanların yüzlerini güldüren ama haklarına gelince bir kenara itilmiş, farkedilmeyen, hissedilmeyen, ötekileştirilen Roman vatandaşların tarih yazdığı bir günde birlikte olduklarını söyleyen Grup Başkan Vekili Gök ise, "Bugün burada Roman kardeşlerimiz, içinde bulundukları duvarları yıkarak, her türlü zorluğu aşarak bir büyük mücadelede tarihi bir zafer kazandılar. Bu zaferin adı, 'Evet, ben Roman kimliğimle yaşıyorum ve varım.' deme mücadelesidir. Sizler bizlerin bir parçasısınız. Şimdiye kadar hep kenarda kaldınız. Sizlerin sorunları çözülmedi. Sizlere bir ayrımcılık yapıldı ama tarihte ilk defa bütün dünyada ve Türkiye'de ilk defa CHP, elinin tersiyle bütün her şeyi yıkarak Roman kardeşlerini kucakladı ve bağrına bastı. Bugün, sıradan bir gün değildir. Bugün Roman kardeşlerimizin geleceğe dair iddialarını, umutlarını, arzularını ve beklentilerini bütün dünyaya haykırma günüdür. Bugün burada içinizden biri, sizler gibi yetişmiş, hayatın bütün acılarını tatmış kardeşiniz, CHP öncülüğünde ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin en büyük makamına seçilmiş bulunuyor. Bugün oraya seçilen sadece Özcan Purçu değil, bütün Roman kardeşlerimizdir. Artık korkmayın, CHP var. Sizler bu ülkenin eşit birer yurttaşısınız, sizler her şeyden önce insansınız." dedi.

'BARINMAYA KÖKTEN BİR SONUÇ BULMAYA ÇALIŞIYORUZ'

Burada hep birlikte yaşadıklarını ve birlikte çalıştıklarını söyleyen Urla Belediye Başkanı Uyar da, "Bazen gülüyor, bazen ağlıyoruz ama ne yapıyorsak birlikte yapıyoruz. Bizim burada en büyük problemlerimizden bir tanesi de barınmadır. Onu gerçekleştirene kadar sosyal çalışmaları yapmaya başladık. Okul öncesi çocuklarımızın geldiği, mini bir kreş yaptık. Çocuklar severek geliyorlar, hattâ sabah annelerini uyandırıyorlar, 'Ben okula gitmek istiyorum.' diyorlar. Genç kızlarımıza meslek edindirme kursları veriyoruz. Urla'ya ve Roman mahallesine sahip çıktığı için Özcan Purçu'ya tekrardan teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber 'Kırmızı plaka' Roman mahallesinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER