Kırmızı listeye alınan ve New York'a gidemeyen AKP'liler sessiz

Birleşmiş Milletler (BM) 73. Genel Kurulu toplantıları çerçevesinde 193 ülkeden liderler New York'ta bir araya gelirken AKP'li iki bakan yaptırım listesine alındıkları için Türkiye'de kaldı

SHABER3.COM

New York’taki geleneksel buluşmada Erdoğan ve yakın çevresi temaslarda bulunurken Papaz Andrew Brunson'un tutukluluğuyla ilgili haklarında yaptırım başlatılan, ABD'deki mal varlıkları dondurularak ABD'ye seyahat yasağı getirilen iki bakan Türkiye'de kaldı.

Erdoğan'ın yakın çevresinde yer alanların ve kabinenin büyük çoğunlukla katıldığı gezide İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e uygulanan yaptırım tarifesi sebebiyle bu isimler sessiz sedasız Ankara'da işlerine devam ediyor.

Erdoğan’a eşlik eden kalabalık koruma ordusu da bu kez ortalıkta görünmedi. Haklarında dava açılan Erdoğan'ın koruma müdürü Muhsin Köse ve diğer korumalar Türkiye'den ABD'ye hareket eden özel uçağa alınmadı. Bir önceki ABD ziyaretinde aleyhte gösteri yapan Türk ve Kürtlere saldıran Erdoğan’ın korumalarına ABD’de dava açılmış, ayrıca silah satışı da yasaklanmıştı.

Bu arada Dışişleri Bakanı Pompeo tarafından Papaz Brunson'un serbest bırakılması için görüşmelerin sürdüğü açıklaması yapılırken AKP'li bakanların haklarındaki yaptırımın kaldırılması için herhangi bir görüşme takvimi belirlenmedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ınsa görüşmeler öncesi konuyla ilgili herhangi bir değerlendirmede bulunmaması dikkati çekiyor.


<< Önceki Haber Kırmızı listeye alınan ve New York'a gidemeyen AKP'liler... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER