Kırım'da tatil yüzde 30 pahalanacak


Rusya'nın Türkiye ve Mısır'a tur satışını yasaklamasının ardından tatil turizminde bu iki ülkenin yerini alması beklenen Kırım'da tatil fiyatları artıyor. Rusya Turizm Sektörü Birliği Sözcüsü Irina Tyurina, Rus Kommersant Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, Kırım'da tatilin yüzde 15 ile yüzde 30 arasında pahalanacağını öngördüklerini söyledi.

Tyurina'nın sözlerine göre, Kırım'da otel sahipleri Rus turistlerin Türkiye ve Mısır gibi popüler tatil noktalarına gidememesinden dolayı ülke içi turizm talebinin artacağını düşünüyor. Kırım'da otel fiyatlarının şimdiden yüzde 15-20 arttığına dikkat çeken Tyurina, yaz aylarına doğru artışın yüzde 30'a kadar çıkabileceğini ifade etti. Turizm sözcüsü, Kırım'da, yaz tatili fiyatlarını yüzde 40'a kadar artıran oteller de bulunduğu bilgisini verdi.

Rusya hükümeti, Ocak ayı başında ülke içi turizmi daha cazip hale getirmek için çeşitli çalışmalar başlatmıştı. Ayrıca Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Soçi'de iç turizm konulu bir toplantıda yaptığı konuşmada Rus turistlere yurtdışı tatili yerine aralarında kuzey kutup bölgelerinin de bulunduğu iç turistik imkânları değerlendirmeleri çağrısı yapmıştı.
CİHAN
<< Önceki Haber Kırım'da tatil yüzde 30 pahalanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER