Kırıkkale Üniversitesi'nin robotları, ODTÜ yarışmasında birinci oldu


Kırıkkale Üniversitesi Yüksek Mühendislik Teknolojileri Topluluğu Robokale Ekibi, 13.Uluslararası ODTÜ Robot Günleri Yarışması Çoklu Mini Sumo Yarışları Kategorisi'nde birinciliği kazandı.

Yaklaşık bin robot ve 8 binin üzerinde ziyaretçinin katıldığı etkinlikte Robokale, Çoklu Mini Sumo Yarışları Kategorisinde 20 takım ve 60 robotun yarıştığı yarışmalarda namağlup şampiyon oldu. Büyük bir izleyici kitlesi önünde gerçekleştirilen final karşılaşmasında ise Robokale, Akdeniz Üniversitesi Robot Ekibini mağlup ederek birinci oldu.

Topluluk Başkanı Furkan Doğan, "Türkiye´nin ilk ve en tecrübeli yarışması olduğu için zorlu bir yarışma olacağını tahmin ediyorduk. Yoğun ve özverili bir çalışma azmi ile bunun üstesinden geldik. Bu süreçte topluluğumuza destek veren ve bu başarıyı elde etmemizde payı olan tüm ekip arkadaşlarıma ve üniversitemize teşekkür ederim." dedi.

Topluluk danışmanı Yrd. Doç. Dr. Halil Murat Ünver ise "Arkadaşlarımızın bu büyük başarısının arkasında Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ekrem Yıldız´ın, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Osman Çağlayan´ın ve Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ali Erişen´in büyük destekleri ile bu başarılar elde edilmektedir. Desteklerinden ötürü kendilerine teşekkür ediyoruz, önümüzdeki yarışmalarda yine güzel dereceleri üniversitemize getirmek için canla başla çalışıyoruz." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Kırıkkale Üniversitesi'nin robotları, ODTÜ yarışmasında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER