Kırgızistan Büyükelçisi: Deliller getirilirse iade talepleri değerlendirilir

Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçisi İbragim Junusov, AKP hükümetinin ülkelerinden çıkarılması ve iade edilmesini istediği kişiler olduğunu belirterek, 'kanıtlarınızı getirin mahkemelerimiz karar versin' dedi

SHABER3.COM

Junusov, Türkiye’yle mevcut ikili anlaşmalar çerçevesinde işbirliği yaptıklarını ve bu işbirliğini sürdürmeye hazır olduklarını belirtti.

Türkiye'nin iade ve okul kapatma/devretme isteklerini değerlendirdiklerini ifade eden Kırgız Büyükelçi, "Ama eyleme geçebilmemiz için hukuki delillere ihtiyacımız var. Bize verilen isimler var, bu isimlerle ilgili gerçekten de mahkeme kararları var mı? Bu kararların bize sunulması gerekir" dedi.

Kırgızistan Devlet Başkanı Sooronbay Ceenbekov'un Ankara ziyareti sırasında Bişkek'in Maarif vakfı ile işbirliği konusunun gündeme geldiğini hatırlatan Junusov, "Bu fikri destekliyoruz. Onların Kırgızistan'da eski Sebat, şimdiki Sapat liseleri gibi çalışabilmesi için, lisansın alınması için yardımcı olacağız. Maarif de Kırgızistan'da benzer liseler açacak" ifadelerini kullandı.

Bilindiği üzere Tayyip Erdoğan'ın kurdurduğu maarif isimli vakıf, okul yatırımı yapmak yerine hizmet hareketine yakın kişilerin kurduğu müesseseleri Dışişleri bakanlığı ile koordineli el koymayı amaçlıyor. Kırgızistan bu noktada diğer okulları örnek göstererek maarifçilere 'siz de sıfırdan kurun' demiş oluyor
<< Önceki Haber Kırgızistan Büyükelçisi: Deliller getirilirse iade... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER