Kirazlı Sanayi Sitesindeki işyerlerine ruhsat uyarısı


Yalova Kirazlıaltı Sanayi Sitesinde ruhsatsız olarak faaliyet gösteren işyerlerinin eksik evraklarının tamamlanması için 18 Aralık 2015'e kadar süre verildi. Konun çözüm paydaşları Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın makamında bir araya gelerek konu hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman konu ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtirken, "Odalarımızdan gelen talepler doğrultusunda Zabıta Müdürlüğümüzce bu konudaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tespitler yapıp esnafa bu konuda süre tanıyoruz. Kanuna uygun, mevzuatların hükmettiği şekilde tüm resmi işlemlerini tamamlamış olarak faaliyet gösteren esnafımızın bizler haklarını korumak zorundayız. Konun muhatapları olarak bir araya gelip bu konuda izleyeceğimiz yolu net bir şekilde belirledik. Daha önce toplantı yapıp süre verdiğimiz sanayi sitesinde çok az bir esnafın eksiği kaldı bunları tamamlamaları için 18 Aralık'a kadar kendilerine süre tanıma kararı aldık. Bu tarihten sonra işyerlerinin kapatılması söz konusu olacak. Aynı şekilde şehir içinde de bu tarz faaliyet sürdüren esnaflarımıza da aynı uygulamalar yapılacak" diye konuştu.

Esnafa katkı olunması amacıyla ruhsat harçları ile ilgili indirim kararı alındığını belirten Başkan Salman, "Yılbaşına kadar işyeri ruhsatı bulunmayan tüm esnaflarımız içinde bu bir imkandır. Ruhsat harçlarında indirim yapıldı. Bu süreçte esnafımızın mağdur olmaması için bunun bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Oda yöneticilerimiz ile kayıt dışı esnafa göz yumulmaması ve bu konu ile sonuna kadar mücadele edilmesi hususunda ortak bir kararımız var. Bu konun üzerine kararlılık ile gideceğiz." dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Kirazlı Sanayi Sitesindeki işyerlerine ruhsat uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER