Kiralık ev aramaya gitti dönünce şok oldu

Beyoğlu'nda bir inşaat şirketi, satın aldığı 2 katlı bir binayı, kiracılardan birinin daha eşyalarını boşaltmadan yıkmaya çalıştı. Evin ön duvarını kepçe yardımıyla yıkan şirket çalışanları, mahallelinin tepkisi üzerine yıkımı tamamlamadan olay yerinden ayrıldı.

Kiralık ev aramaya gitti dönünce şok oldu

Hacıahmet İstiklal Mahallesi Mahmutağa sokaktaki iki katlı bir bina, sahibi tarafından bir inşaat şirketine satıldı. İddialara göre inşaat şirketi yetkilileri geçen perşembe kiracılara evi boşaltmaları konusunda sözlü olarak ikazda bulundu. 

Kiracılardan biri kısa sürede dairesini boşaltırken diğer kiracı İpek Akşenay da kiralık ev aramaya başladı.
 
Akşenay ev aramaya devam ederken dün 16.30 sıralarında inşaat firması yetkilileri evin önüne geldi. 

Evin bahçe duvarı ve ön kısmı Akşenay'ın dairesindeki eşyalar içindeyken yıkılmaya başlandı. 

Bunun üzerine mahalleli kiracının daha evi boşaltmadığını söyleyerek yıkım yapanlara tepki gösterdi. 

Mahallelinin tepkisi üzerine yıkım ekibi kepçeyi de alarak olay yerinden ayrıldı. 

Bir komşusunun kendisini araması üzerine evine gelen İpek Akşenay gördüğü manzara karşısında  gözyaşlarını tutamadı. 

YA ÇOCUĞUM  BURADA OLSAYDI

Akşenay, "Bu adalet mi şimdi Çocuğum var. Ya ben çocuğumla burada yatsaydım. Kocam asker. Onun haberi olsa inan firar eder gelir. Ben çıkacaktım zaten. Kiralık ev bakmaya gittim. Bir geldim evim bu halde. O kazmayı vurup benim çocuğuma zarar verebilirdi. Böyle bir şey olamaz, şok oldum. Ben kendi zincirimi bozdurdum kiralık ev tutacaktım. Bana yıkılacağına dair bilgi verildi.  Biz de 'tamam ama merdivenler yıkılmasın, eşyalarımızı taşıyalım' dedik. Bir geldik her şey yıkılmış. Bugün yıkılacağından haberim yoktu. Ben eşyalarımı alayım evi boşaltayım ondan sonra siz ne yapıyorsanız yapın" diye konuştu. 

BU MÜBAREK GÜNDE NEREDE KALACAK BU İNSANLAR

Mahalle sakini Emrah Çiftçi ise, "Bu insanlar çoluğuyla çocuğuyla ev aramaya giderken eşyalar içinde evini yıktılar. Bu mübarek günde bu insanlar nerede kalacak. Adamın televizyonu, kanepesi koltuğu  hep zarar gördü. Bu insanlar nerede kalacaklar sokakta mı yatacaklar" dedi.
<< Önceki Haber Kiralık ev aramaya gitti dönünce şok oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER