Kimse Yok Mu Suriyeli çocukları sevindirdi

Uluslararası yardım kuruluşu Kimse Yok Mu Derneği, Kurban Bayramı öncesinde yardıma muhtaç Suriyeli çocukları sevindirdi.

Kimse Yok Mu Suriyeli çocukları sevindirdi

Kimse Yok Mu’nun Marmara Şubesi tarafından Suriyeli çocuklara giyim yardımında bulunuldu. Yapılan ön araştırma sonucu belirlenen yardıma muhtaç aileler geldikleri Kimse Yok Mu mağazasında çocuklarını giydirdi.

Kimse Yok Mu, Anadolu yakasında Suriyeli çocukların okuduğu 'Verde', 'El Emel', 'Üsküdar El Rahme' ve 'Çamlıca El Rahme' okullarındaki ihtiyaç sahibi Suriyeli öğrencilere giyim yardımında bulundu. Suriyeli aileler, Kimse Yok Mu mağazasında yardımcı görevliler rehberliğinde çocuklarının beğendiği ayakkabı ve elbiseleri seçti.

Kimse Yok Mu’nun bu desteğinde büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren Suriyeli aileler, teşekkürlerini dile getirdi. Mağazaya kızıyla gelen Suriyeli anne Raniye, “Çok şükür bayram öncesinde çocuklarımıza elbise alma imkanı bulduk.” dedi. Elbise beğenen çocuklardan Rua ise “Elbise yardımı için çok teşekkür ediyorum. Bana elbise verdiler.” diye konuştu.

Mağazaya gelen Suriyeli bir baba ise “Bu işi organze edenlerden Allah razı olsun. İnşallah tüm inanlar gelecek bayram hakkıyla yaşarlar. Çocuklarımı getirdim, gerekli elbiseleri aldık.” ifadelerini kullandı.

Suriyeli çocukların okuduğu El Emel Okulu müdiresi Hamide Boşi, ”Okulumuzda fakir, yetim ve şehit çocukları vardır. Kimse Yok Mu, bize yardımda bulunuyor. Bizler de buraya geldik.” dedi.

Kimse Yok Mu Marmara Şubesi Yönetim Kurlu Başkanı Zeynettin Gündoğdu ise Kurban Bayramı vesilesiyle 600’ü Suriyeli olmak üzere toplam 3 bin aileye kurban eti yardımında bulunacaklarını söyledi. Yardım kampanyalarının imkanlar ölçüsünde devam edeceğini dile getiren Gündoğdu, “Suriyeli çocuklara bugün giyim yardımında bulunuyoruz. Mağazamıza gelen ihtiyaç sahibi aileler istedikleri gibi giyiniyorlar. İhtiyaç duydukları her türlü ürünü alabiliyorlar. Bunların bu mutluluğuna ortak oluyoruz.” dedi.

Son dönemlerdeki baskılara rağmen halkın kendileri olan teveccühünün artarak devam ettiğini söyleyen Gündoğdu, kötü propagandaya rağmen bu senenin bereketli geçtiğini ve her şeye rağmen çalışmalara ara vermeden devam edeceklerini kaydetti.
<< Önceki Haber Kimse Yok Mu Suriyeli çocukları sevindirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER