Kimse Yok Mu, Romen mahallesinde yardım dağıttı


Ünlü sosyolog Ferhat Kentel'in eşi Çiğdem Kentel, İstanbul'da yaşayan Romen vatandaşların yüzünü güldürdü. Romen vatandaşlara yardım için kolları sıvayan Kentel, Kimse Yok Mu Derneği'nin girişimiyle hazırlanan gıda yardımı kolilerini ihtiyaç sahiplerini dağıttı.

İstanbul'da çocukların maddi sebeplerle okula gidemediklerini ve pek çok ihtiyaçlarının karşılanamadığını öğrenen Çiğdem Kentel, harekete geçti. Kentel, uluslararası yardım kuruluşu Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla Sultanbeyli'deki bazı mahallelerde yaşayan Romen vatandaşlara çeşitli yardımlarda bulundu.

'İSTANBUL'UN GÖBEĞİNDE EĞİTİM ALAMAYAN ÇOCUK VARSA DÜŞÜNMEK LAZIM'

Kentel, okula bile gidemeyen çocukların olduğu bilgisi kendisine geldiğinde çok üzüldüğünü ve pek çok ihtiyacı karşılanamayan bu insanlara yardım etmek için Kimse Yok Mu Derneği'ne başvurduğunu belirtti. Kentel, "İstanbul'un göbeğinde bir ilçesinde okula gitmeyen çocukları duyunca gerçekten hangi asırda yaşıyoruz demekten kendimi alamıyorum. Burası Afrika değil, burası 3. sınıf ülke değil. İstanbul'un göbeğinde okula gitmeyen, eğitim alamayan çocuk varsa burada durup düşünmemiz gerekir. Romen vatandaşlarımızın yaşadığı Sultanbeyli'nde kullanacak ve içecek suları yok. Kalacak yerleri yok. Çocukları da eğitim alamıyorsa gerçekten bir şeylerin eksik olduğu muhakkak. Buradaki mağdur aileleri görünce isminden sıkça bahsedilen Kimse Yok Mu aklıma geldi. Müracaat ederek durumu bildirdim. Çok kıza bir zamanda cevap vererek ellerinden geleni yapmak istediklerini söylediler. Şuanda 20 çocuğumuz okula başladı ve yaklaşık 100 aileye gıda kolisi dağıttık kendilerine çok teşekkür ediyorum." dedi.

Kentel, yardım kolilerinin dağıtımına bizzat katılarak ihtiyaç sahibi vatandaşları sevindirdi.
Tamamı hayırseverlerin katkıları ile oluşturulan ve Kimse Yok Mu Derneği tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan kolilerde un, şeker, pirinç, salça, reçel gibi temel gıda malzemeleri yer alıyor. Yardım kolileri derneğin Marmara Bölgesi gönüllüleri tarafından Romen vatandaşlara dağıtıldı. Yardım kolilerini alanların sevinci dikkat çekerken, yardımların kendilerine ulaştırılmasını sağlayan herkese minnet duyduklarını söyledi. Özellikle yaşlı ve çocukların mutluluğu görmeye değer görüntüler oluşturdu.

CİHAN
<< Önceki Haber Kimse Yok Mu, Romen mahallesinde yardım dağıttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER