Kimse Yok Mu, ihtiyaç sahipleri için mağaza konseptini değiştirdi

Kimse Yok Mu, ihtiyaç sahipleri için mağaza konseptini değiştirdi

Kimse Yok Mu Derneği Erzurum şubesi, Hilalkent'teki lojistik merkez binasında ihtiyaç sahibi ailelere yardım için oluşturduğu mağazada kış düzenlemesine gitti. Mağazada muhtaç aileler için kışlık giysi reyonları oluşturuldu.

Kimse Yok Mu yardım mağazasında erkek, kadın ve çocuk reyonları yeniden düzenlendi. İhtiyaç sahibi aileler ücretsiz olarak yardım malzemelerini kendileri beğenip alırken, beraberlerindeki çocuklar da oyun alanında oynayarak eğleniyor. Ailelerin rahatça beğendikleri giysi malzemelerini alabilmeleri için stantlar farklı alanlara kuruldu. Kimse Yok Mu çalışanlarından Semra Köy, ihtiyaç sahibi ailelere mağazalarında giyimden, gıdaya, kırtasiyeden, züccaciyeye kadar yardım ettiklerini ifade etti. Yardım mağazasından Afgan, Suriyeli ve İranlı sığınmacılara da yardım malzemesi dağıttıklarını aktaran Semra Köy, mağazalarından ayrıca üniversite öğrencilerine de giysi yardımında bulunduklarını dile getirdi.

Semra Köy, "Mağazamızda ihtiyaç sahibi ailelerin rahatça alış veriş yapabilmeleri için yeniden dizayn edildi. Aileler mağazamızda kendileri ve çocukları için kışlık giysileri üzerlerinde deneyip alıyorlar. Bu arada ailelerin çocukları da oyun parkında ve oyun alanında oyuncaklar ile oynayıp, beğendiklerini de beraberlerinde götürmekteler." dedi.

İyilik mağazasından aralarında mülteci öğrencilerin de bulunduğu 300 üniversite öğrencisine giysi yardımında bulunduklarını dile getiren Kimse Yok Mu Derneği Koordinatörü Şemsettin Keleş, öğrencilere yardımların artarak devam ettiğini söyledi. Keleş, öğrencilere kışlık giysinin yanı sıra gıda ve kırtasiye yardımında bulunduklarına da dikkat çekerek,"Kimse Yok Mu Derneği iyilik mağazası aynı zamanda üniversite öğrencilerine de umut ışığı oluyor. Bu dönem içerisinde 300 öğrencimiz gıda ve giyim yardımı aldı. Bu öğrencilerden 50'den fazlası mülteci öğrencilerden oluşuyor." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Kimse Yok Mu, ihtiyaç sahipleri için mağaza konseptini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER