Kimse Yok Mu Derneği, Bursa'da 600 aileye kurban eti dağıttı

Kimse Yok Mu Derneği, Bursa'da 600 aileye kurban eti dağıttı

Kimse Yok Mu Derneği Bursa Şubesi, Kurban Bayramı'nda daha önce belirlenen 600 aileye kurban eti dağıttı.

Sabah saatlerinden itibaren Kimse Yok Mu Derneği deposundan gönüllülerin arabalarına yüklenen etler, belirlenen adreslere doğru yola çıktı. Gönüllüler tarafından dağıtılan etleri alan aileler, Kimse Yok Mu'nun kendileri için bir dernek değil aile olduğunu belirterek, yardım eden ve vesile olanlara teşekkür etti.

Kimse Yok Mu Derneği Bursa Şube Müdürü Sadullah Hizan, Kimse Yok Mu Derneği olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da garibanın belki de senede belirli zamanlarda istifade edebildiği kurban eti dağıtımını hem Türkiye, hem de yurt dışında organize ettiklerini belirtti. Bursa'da da daha önceden tespit edilen kayıtlı mağdurlara kurban eti dağıtıklarını anlatan Sadullah Hizan, "Bu mağdurlarımıza sadece Kurban ve Ramazan'da değil sene içinde de gelen nafile kurbanları kendilerine ulaştırmaya çalışıyoruz. Maddi ve manevi dertleri ile garibanlarımızla ilgilenmeye çalışıyoruz. Kimse Yok Mu, bir gönül seferberliği ve derneği. Bu sebepten dolayı yer yüzünde maddi manevi fakirlik bitinceye kadar Cenab-ı Allah bize bu nefesi verdiği müddetçe biz garibanımızın hizmetine devam edeceğiz." dedi. Bayramın ve dağıtılan etlerin kardeşliğin gelişmesine vesile olması temennisinde bulunan Sadullah Hizan, "Bursa'da belirlenen 600 aileye hazırlanan 600 paket kurban eti dağıtıyoruz." şeklinde konuşmasını tamamladı.

Et dağıtımına katılan Kimse Yok Mu gönüllüsü Muhammet Emin Dağlı, yaklaşık 4 yıldır gönüllü olarak bu tür etkinliklere katıldığını belirterek, "Bu dört yıldır çok güzel şeylere vesile oldu Kimse Yok Mu. Çok güzel şeylere vesile oldu, çok güzel görüntüler gördük. Bugün de kurban eti dağıtıyoruz. Bu ailelere ulaşmak ve onların gönüllerinde bir yerde olabilmek bizi çok mutlu ediyor." şeklinde konuştu.

"KİMSE YOK MU DERNEĞİ BENİM AİLEM"

Kurban eti verilen ailelerden Hanife Özcan, Kimse Yok Mu'nun bir yardım derneğinden çok kendisi için büyük bir aile olduğunu belirterek, "Herkesin bayramı mübarek olsun, Herkesten, bütün gönüllülerden, tanıdığımız tanımadığımız bütün ağabeylerin, ablaların hepsinden Allah arzı olsun. Bu sene yine yüzümüzü güldürdünüz, Allah güldürenlerin de yüzünü güldürsün inşallah. Kimse Yok Mu Derneği dernek değil, o benim ailem, onu dernek olarak konuşmuyorum ben, o ailem zaten, ailem beni yine yalnız bırakmadı. Çok büyük bir aile, çok güzel bir aile. Her şeyden önce Allah rızasını hiçbir zaman esirgemeyen bir aile çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Filiz Ülgen, evini de Kimse Yok Mu Derneği'nin döşediğini belirterek, "Bana yaptıklarını annem babam bana yapmadı. Ben buraya ilk geldiğimde hiç kimsem yoktu, onlar bana her konuda destek oldu, ailemden daha çok destek çıktılar. İki hasta çocuğum var, onlar konusunda da bana destek çıktılar. Gelin evimi görün, Bursa'da en zenginin evi öyle değildir. Hepsine teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

Kurban eti alan Bahar Emire de duygularını şöyle ifade etti: "Kurban olduğum Allah'ım, bunlara vesile olanlara, bu fakirleri, yoksulları koruyup kollayanlardan Allah'ım binlerce kez razı olsun, ne muradınız varsa versin. Kurban olduğum Allah'ım, sizleri de sıkıştırmasın, sizlere de ummadığınız yerden kapı açsın. Hiç unutmadı, her zaman yanımızda oldu Kimse Yok Mu Derneği. Allah'ım bin kere razı olsun yardım edenlerden de vesile olanlardan da." CİHAN
<< Önceki Haber Kimse Yok Mu Derneği, Bursa'da 600 aileye kurban eti dağıttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER