Kılkışlı: Onyedi Eylül Üniversitesi ilçenin gelişmesine önemli katkı sağlayacak


Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı ve yönetim kurulu üyeleri, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir'i makamında ziyaret etti.

Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı, Onyedi Eylül Üniversitesi'nin ilçenin bilimsel ve sosyoekonomik gelişmesine önemli katkılar sağlayacağını söyledi. Üniversitelerin eğitim kurumları olmakla birlikte ekonomiye farklı yollardan önemli katkılar sağlayan kurumlar olduğunu dile getiren Kılkışlı, bu yıl kurulan üniversitenin kurumsallaşmasını tamamlamasının ardından ilçenin eğitim, ticaret, sağlık, sanat ve bilimsel gelişmelerine önemli katkılar sağlayacağına olan inancının tam olduğunu vurguladı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Süleyman Özdemir ise hedeflerinin eğitim kalitesini ve öğrenci memnuniyetini artırmak olduğunu söyledi. Üniversite bünyesinde başta Hukuk ve Mimarlık-Mühendislik olmak üzere birkaç fakülte daha açmayı hedeflediklerini dile getiren Özdemir, "Uygulamalı Bilimler Fakültesi de açmayı düşündüğümüz fakültelerden biri. Bu düşündüklerimiz biraz da zamana bağlı. Yaklaşık 5 yıl içinde bu gelişmeleri yaşama geçirmek istiyoruz." dedi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin 740 dönümlük alanda kurulu olduğunu aktaran Özdemir, yeni kurulan üniversite için yaklaşık 5 bin dönümlük alana gereksinim bulunduğuna dikkati çekti. CİHAN
<< Önceki Haber Kılkışlı: Onyedi Eylül Üniversitesi ilçenin gelişmesine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER