Kilis'te özel güvenlik bölgesi uygulaması 10 gün daha uzatıldı


Kilis Valiliği, Suriye sınırındaki özel güvenlik bölgesi uygulamasını 10 gün süreyle uzattı. Buna göre, 17 Ağustos tarihine kadar özel güvenlik bölgesi ilan edilen yerlere araç ve insan giriş çıkışı kontrollü olarak sağlanacak.

Kilis Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Suriye sınırında güvenlik durumunu desteklemek, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak, olası tehdit ve tehlikeleri bertaraf etmek için özel güvenlik bölgesi uygulaması uzatılıyor. 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'na göre gerçekleştirilen uygulama kapsamında, Öncü Hudut Karakolu ile İnanlı Hudut Karakolu, Darmık Hudut Karakolu ile Çerçili Hudut Karakolu, Gaziantep-Kilis İl sınırı (Çankallı) ile Dağ Hudut Karakolu ve Dağ Hudut Karakolu ile Çobanbey Hudut Karakolu arasında kalan bölgeler özel güvenlikli bölge kapsamında kalacak.

10 gün süreli uygulama, 17 Ağustos günü saat 13.00'de bitecek. Buna göre, özel güvenlik bölgesi ilan edilen yerlere her türlü araç ve insan giriş çıkışı kontrollü olacak ve gerektiğinde yasaklanabilecek. Gerekli tedbirler İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilecek.

CİHAN
<< Önceki Haber Kilis'te özel güvenlik bölgesi uygulaması 10 gün daha... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER