Kılıçdaroğlu'nun gönlünde biri var ama...

Aday gösterilmesi halinde gemiyi güvenli bir limana bırakmak üzere aday olacağını belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Partiyi bilgili, birikimli, iyi bir sosyal demokrata devredeceğim” dedi. “Mevcut kişiler arasında böyle biri var mı” sorusuna ise “Böyle biri var ama görünür hale gelmesi lazım” karşılığını verdi.

SHABER3.COM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi'nden istifa eden Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahriman'la yaptığı gizli olduğu öne sürülen buluşmada belediye başkanlığı teklif ettiği iddiasını reddetti. Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'ndaki 4 partiye kendi listelerinden 39 milletvekili verme kararının yanlış olmadığını savundu. Kılıçdaroğlu, "Seçilseydim yanımda olacaklardı, şimdi karşımdalar" dedi.

Örgüt aday gösterirse aday olacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Neden adaysınız" sorusuna, "Gemiyi limana güvenli bırakmak için. Bilgili, birikimli, iyi bir sosyal demokrata devredeceğim. CHP'nin yüz yıllık birikimini sürdürmemiz lazım. İmbikten süzülen bir birikim" diye yanıt verdi. "En kısa zamanda geminin limana yanaşacağını" belirten CHP lideri, partide böyle biri olduğunu ama görünür hale gelmeleri gerektiğini ifade etti. 

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Sözcü'den İpek Özbey'in gündeme dair sorularını yanıtladı. 

Kılıçdaroğlu, son dönemde hem kendi partisinden hem de DEVA'dan tepki çeken, ilçe başkanıyla olan görüşme için şunları söyledi: 

"Ben kimseye bir vaatte bulunmadım. Herkes bir şey söyler. Ben öteden beri kanaat önderleriyle toplanırım. Ağırlıklı olarak CHP'ye oy vermeyenler oluşur bu toplantılar. İl başkanı dışında partilileri almam. Toplantı yaklaşık 2-2.5 saat sürer. Onlar her türlü soruyu sorar, ben de yanıt veririm. İstanbul'da da böyle bir toplantı oldu. Elbette orada İl başkanımız vardı, değişik partilerden arkadaşlar da… Başka partilerden yönetici konumunda kişiler bize gelmek istiyorlarsa önce liderini arar, sorarız. Böyle bir şey konuşulmadı. Onların gönlünden geçebilir ama bu konuşulmadı." 

Kılıçdaroğlu, olaya üzüldüğünü söyleyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı Kurultay'dan sonra ziyaret edeceğini belirtti. Kılıçdaroğlu, Özbey'in sorusu üzerine, "Seçilseydim yanımda olacaklardı evet, şimdi karşımdalar… Kimin haklı olup olmadığını toplumun vicdanına bırakmak lazım" ifadesini kullandı. 

Kılıçdaroğlu, "diğer partilere 39 milletvekili verme kararının yanlış olduğunu düşünmüyor musunuz" sorusuna "Hayır efendim" yanıtını verdi.  

"Ülkesini seven herkes Yerlikaya'ya destek versin"
Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın uyuşturucu ve çete operasyonları hakkında da, "Yeni İçişleri Bakanı kararlılıkla bu işin üzerine yürüyor. Umarım yürümeye devam eder, o yürekli polislere cesaret verir. Uyuşturucu sorunu milli güvenlik sorununa dönüştü. Bütün sınırlar yol geçen hanına döndü. Bir bakanın tek başına yapabileceği bir şey mi, bilmiyorum. Ülkesini seven herkes Yerlikaya'ya destek versin. Beşli çetelerle de uğraşırsa çok daha mutlu olacağım tabii" diye konuştu. 
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu'nun gönlünde biri var ama... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER