Kılıçdaroğlu: YSK 2014'te verdiği kararların şimdi tam tersi kararlar veriyor

Kılıçdaroğlu: 2014'te Mansur Bey’in Ankara’da yaptığı itirazların tümünü reddeden YSK, şimdi tam tersi kararlar veriyor

SHABER3.COM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İstanbul’da bazı ilçelerde oyların yeniden sayım kararını, “AKP ve Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) tutumu yanlış ve demokrasiye aykırıdır" diyerek eleştirdiği öğrenildi. Türkiye’nin normalleşmesi için seçim sonuçlarının kabul edilmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu’nun, “2014 seçimlerinde Mansur Bey’in Ankara’da yaptığı itirazların tümünü reddeden YSK, şimdi tam tersi kararlar veriyor. Bu gerekçelerle oyların yeniden sayılmasına karar verilmesi doğru değil” diye konuştuğu belirtildi. 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, önceki gün ailesiyle birlikte Ankara’ya gelerek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmüştü. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve ailesinin de bulunduğu görüşmede Kılıçdaroğlu, hem İmamoğlu’nu hem de Yavaş’ı ayrı ayrı tebrik etti. Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, görüşmede, özellikle İstanbul’da AKP’nin ilçe seçim kurullarına yaptığı itirazlar ele alındı.

Kılıçdaroğlu’nun, İmamoğlu’na ve Yavaş’a, “Kendimizi zafer kazanmış gibi saymayalım. Şöyle yorumlamak lazım: Türkiye’nin ihtiyacı olan bir rahatlama geldi; kutuplaşmanın azalmasına yol açacak bir yeni ortam doğdu” değerlendirmesini yaptığı belirtildi.
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu: YSK 2014'te verdiği kararların şimdi... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER