Kılıçdaroğlu, SİDEMİR işçileri için heyet gönderdi

Kılıçdaroğlu, SİDEMİR işçileri için heyet gönderdi

Sivas Demir Çelik Fabrikası'nın (SİDEMİR) işten çıkarılan işçilerinin sorunlarına CHP'li vekiller çözüm arayacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gönderdiği vekiller konuyu Meclis gündemine de taşıyacak.

5 aydır ücret alamadıkları için aylardır gündemden düşmeyen işçiler için CHP yönetimi çalışmalara başladı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Demir Çelik sorununun çözümü için CHP'li 5 vekili Sivas'a gönderdi. Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer ve İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir'den oluşan heyet, işçilerle ve yetkililerle görüşerek Kılıçdaroğlu'na rapor sunacak. Vekiller ayrıca konuyu Meclis gündemine taşıyacak ve araştırma önergesi verecek.

CHP'Lİ VEKİLLER: BİZİ KEMAL KILIÇDAROĞLU GÖNDERDİ

Milletvekilleri ziyaretleri öncesi il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Sivas'ta mağdur edilen işçilerin sorunlarını dinlemek ve çözüm önerileriyle birlikte bir rapor hazırlayarak Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'na sunmak üzere geldiklerini söyledi. Akyıldız, "Mağdur olan 650 emekçi kardeşimiz var. Son geldiğimiz noktada Demir Çelik Fabrikası kapatılmış durumda ve çalışanlarında iş akitlerinin feshedildiğini öğrendik. Sorunun çözümü noktasında derman oluruz düşüncesiyle geldik. Umuyorum ki yapacağımız çalıma sonunda hazırlayacağımız rapor sonrası yine Demir Çelik sorununa ilgimizi devam ettireceğiz." dedi.

Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ise Sivas Demir Çelik Fabrikası'nda yaşanan ve uzunca bir süredir de devam eden bu sorunu araştırmak ve rapor hazırlamak üzere Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendilerini görevlendirdiğini ifade etti. 360 milyon dolara mal olan fabrikanın haraç mezat satışa çıkarıldığını ve Kent Bank ve TMSF'nin devreye girmesinin ardından bugünlere gelindiğini ve kaydeden Atıcı, "Bizi ilgilendiren kısım 360 milyon dolar havaya uçtu. CHP'nin özelleştirmeye karşı çıkışının nedeni bu." diye konuştu.

"SİVAS BÜYÜK BİR İŞLETMESİNİ KAYBETMİŞ DURUMDA"

İşçilerin tamamının kapının önüne konulduğunu ifade eden Milletvekili Aytuğ Atıcı, şöyle devam etti: "İhbar ve kıdem tazminatları yok ve içeride 5 aya varan maaşları duruyor. Yani olan yine garibana oldu. İşçiler işten çıkarıldı, fabrika durdu ama sökülecek mi? Bizim bugüne kadar edindiğimiz tecrübelere göre fabrika sökülmeyecek ve kısa bir süre sonra sendikası, tecrübesi ve kıdem tazminatı olmayan yeni işçilerle yoluna devam edecek. Sivas bugün büyük bir işletmesini kaybetmiş durumda. İstihdam sorunuyla ve kente sağlayacağı katma değerlerle bu şanstan mahrum kalmış durumda. Ekonomisini de ciddi şekilde etkileyecektir. O nedenlerle bunların masaya yatırılması ve çözülmesi gerekiyor. Çözüm bu ülkeyi idare eden ve Sivas'tan da çok ciddi oy alan AK Parti hükümetindedir. Bizim görevimiz ise hükümeti sıkıştırıp bu sorunun bir an önce işçi lehine çözülmesini sağlamaktır."

"ARAŞTIRMA ÖNERGESİ VERECEĞİZ"

CHP'li Atıcı, Demir Çelik sorununu Meclis gündemine taşıyacaklarını aktararak, şu ifadeleri kullandı: "Biz bugün görüşmeleri yaptıktan sonra çok ciddi bir rapor hazırlayacağız. Önümüzdeki hafta salı günü grup toplantımızda Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, uygun görürse bu konuyu işleyecek. Hemen akabinde biz bu konuyu TBMM gündeminde tutmaya devam edeceğiz. Milletvekili arkadaşlarımla birlikte gündem dışı konuşma talep ederek Sivas'ın bu sorununu TBMM'nin ve Türkiye'nin gündemine taşıyacağız. Hemen arkasından konunun bütün boyutlarıyla araştırmak üzere araştırma önergesi vereceğiz. Bu önergeyi TBMM Genel Kuruluna görüşülmek üzere indireceğiz. 4 parti de bu konuda konuşacak. Yani AK Parti'yi bu konuda 10 dakika konuşmaya mecbur edeceğiz, bakalım ne diyecekler, bunu herkes orada görmüş olacak. Daha sonra bu konu çözülene kadar da peşini bırakmayacağız."

MİLLETVEKİLLERİ SENDİKAYI ZİYARET ETTİ

Milletvekillerinden oluşan Komisyon daha sonra işçilerin bağlı olduğu Çelik İş Sendikasını ziyaret etti. Şube Başkanı Mustafa Erturhan komisyonun çalışmalarının sorunlarının çözümünde katkısı olmasını diledi. Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da ziyarette yaptığı konuşmada, "Yapılacak olan şudur, 13 yıldır bu ülkeyi yöneten ve muktedir olduğunu söyleyen ve Rusya'ya kafa tutan Suriye'ye 3 saatte gireriz diyen, Musul'a asker gönderme cesaretini bulan bu iktidara; diyeceksiniz ki cesaretinizi alkışlıyoruz. Buyurun gelin bu cesareti Sivas'ta gösterin. Ama Sivas Demir Çelik Fabrikası falan grupların eline düşmüş, biz onlara müdahale edemeyiz derseniz bu sizin sonunuz ve acizliğiniz olur deyin biz de bunu mecliste söyleyeceğiz" sözlerini kullandı.

CHP'li vekiller daha sonra işçilerin bir kısmının bağlı olduğu Pak Metal İş Sendikası ile birlikte valilik ve TSO'yu ziyaret etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu, SİDEMİR işçileri için heyet gönderdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER