Kılıçdaroğlu: Savcının yazısıyla yedi kanala yasak getirdiler


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, genel seçim çalışmaları için geldiği İzmir'de, Karabağlar ve Konak ilçelerini ziyaret ederek vatandaşlara seslendi. Özgür basını susturma girişimine bir kez daha İzmir'den tepki gösterdi. Alsancak semti, Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde otobüsün üzerinden İzmirlilere seslenerek internet ve bütün yasakları kaldıracaklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Gencin nesinden korkuyorsun? Bakın Digiturk'ten yedi kanalı kaldırdılar, yasak getirdiler. Üstelik savcının yazısı üzerine, mahkeme kararı da yok. RTÜK ayaklar altında. Gencecik, fidan gibi çocuklarımız hapishaneye atılıyor. Hepsini değiştireceğiz. Bu ülkenin güzel insanları için birinci sınıf demokrasiyi getireceğiz." dedi.

'HAVUZ MEDYASI CHP İKTİDARINDA İSTEDİĞİ GİBİ YAZABİLECEK'

Hükümete yakın medyaya da seslenen Kılıçdaroğlu, "Buradan havuz medyasına da sesleniyorum. Hiç meraklanmayın, CHP iktidarında istediğiniz gibi yazabileceksiniz, çünkü bizim özgüvenimiz var. Baskıdan, şiddetten çocuklarımızı uzak tutacağız." şeklinde konuştu. Demokrasi, insan hakları, ülkede her yurttaşın huzur içinde yaşamasını isteyenlerin düşünerek sandığa gitmesini isteyen Kılıçdaroğlu, "13 yıllık baskıcı kâbusa son vermek bizim elimizde. Bunu yapacağız." dedi.

'KANDIRILAN İNSANLARA ÜLKE TESLİM EDİLİR Mİ?'

30 yıldır Türkiye'nin gündeminde terör olduğunu ve çözülemediğini, 13 yıldır iktidarda olan AK Parti'nin de çözemediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "7 Haziran'dan sonra insanlar, kan ve gözyaşıyla yeniden tanıştılar. Analar ağlamayacaktı, ağlamayan ana kalmadı. Eğer bu ülkede terör bitecekse onu bitirecek parti CHP'dir." diye konuştu. Çocuklara güzel bir Türkiye bırakacakken onların anne ve babalarına acı ve göz yaşı bırakıldığını kaydeden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Sorumlusu, 13 yıldır bu ülkeyi yönetenlerdir. Şimdi çıkmışlar, 'Niye böyle oldu? PKK bizi kandırdı.' Genelkurmay başkanını terörist diye hapse attınız. Ne oldu? 'Paralel bizi kandırdı.' Suriye politikanız yanlıştır dedik, 'Esad bizi kandırdı.' Yav siz çocuk musunuz? Kandırılan insanlara ülke teslim edilir mi? Bunlar ülkeyi yönetebilir mi?"

'SURİYE'DE İÇ ÇATIŞMANIN SONLANDIRILMASI LAZIM'

Türkiye'de 2 milyonu aşkın Suriyeli sığınmacı bulunduğunu, İzmir'de de parklarda yaşayan Suriyelileri gördüğünü kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu insanlar, doğduğu toprakları neden terkettiler? Suriye'de binlerce çocuk öldü. Şimdi Avrupa kapılarına dayandılar. Avrupalılar, 'Bu sorun nasıl çözülür?' dedi. Kesinlikle Suriye'de iç çatışmanın sonlandırılması ve Suriye'nin yeniden onarılması lazım. Ondan sonra Suriyelilerin kendi ülkelerine gönderilmesi lazım. Bunun yapılması lazım. Akıllarına bile gelmiyor." dedi.

'İRADESİNİ BAŞKA KİŞİYE İPOTEK ETMİŞ KİŞİ TÜRKİYE'Yİ YÖNETEMEZ'

Karabağlar'daki Uğur Mumcu Parkı'nda da parti otobüsünden vatandaşlara CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Milli irade, milli irade diyorlardı. Neden hükümet kurmuyorsun? Kuramadılar. Şunu sakın unutmayın, iradesini başka bir kişiye ipotek etmiş bir kişi, Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetemez. Bağımsız iradesi olması lazım. Saray için çalışan biri, Türkiye'ye hizmet edemez. Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Ben saray maray takmam, halk ne diyorsa onu yaparım." şeklinde konuştu. Geçen genel seçimdeki vaatlerinin geçerli olduğunu da söyleyen Kılıçdaroğlu, emeklilere iki maaş vereceklerini, asgari ücreti net bin 500 TL'ye çıkaracaklarını, 800 bin taşeron işçiye kadro vereceklerini söyledi.

1 Kasım'da sandığa gitme çağrısı da yapan Kılıçdaroğlu, Türk milletinin şantaja teslim olmayacağını, hükümet kurmayı beceremeyenlere sandıkta ders vereceğini dile getirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu: Savcının yazısıyla yedi kanala yasak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER