Kılıçdaroğlu: Güzel bir sonuç aldık,Türkiye'ye hayırlı olsun

İstanbul'da AKP tarafından yapılan itiraz sonrası 17 gündür yapılan sayım bitti ve HDP ile İYİ Parti'nin desteklediği CHP'li Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

SHABER3.COM

Birleştirme tutanaklarına göre; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu 4 milyon 169 bin 765 oy aldı.

AKP adayı Binali Yıldırım ise Yıldırım 4 milyon 156 bin 36 oyda kaldı. İmamoğlu, Yıldırım'a 13 bin 729 oy fark atarak İstanbul Büyükşehir belediye Başkanı oldu. AKP ile MHP, seçimlerin iptal etmesini istedi ancak YSK itirazı reddedi, İmamoğlu, İl Seçim Kurulu'na gitti ve mazbatasını aldı. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını almasını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve partililer Genel Merkez'de izledi.

Kılıçdaroğlu, mazbata alımı sonrası ilk yaptığı açıklamada "Çok mutluyum. Duygu doluyum. Türkiye için, çocuklarımız, onların geleceği ve hep birlikte huzur içinde yaşamak için büyük bir başarı elde ettik. Bu başarı bu topluma hizmet etmek için yola çıkan insanların başarısıdır. Bu başarı birlikte yaşamak isteyen milyonların başarısıdır. Mutluluğumu ancak böyle anlatabilirim. Güzel bir sonuç elde ettik, Türkiye'ye hayırlı olsun" dedi.

<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu: Güzel bir sonuç aldık,Türkiye'ye hayırlı... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER