Kılıçdaroğlu: Güç elime geçti herkesi ezerim diyorsanız ülkede demokrasi yoktur


Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarının sorularını cevapladı. Başkanlık sisteminin tekrar gündeme gelmesini eleştiren Kılıçdaroğlu, "Zafer sarhoşluğu demek gücün zehirlenmesi anlamına geldi onu görüyoruz bugünlerde. Güç elime geçti ben herkesi ezerim, herkesi yok ederim, benim sözüm geçer. Benim sözüm geçerli diyorsanız o ülkede demokrasi yoktur. Hangi başkanlık sistemi. Başkanlık sistemi ile eğer siz elinize sopayı alıp toplumu dizayn etmeyi hedefliyor ve bunu amaçlıyorsanız hiç kimsenin endişesi olmasın CHP olduğu sürece bu süreç yaşamaz ve gerçekleşmez." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Bakırköy'de eski Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica ile kahvaltıda buluştu. Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerin arasındaki farkla ilgili Kılıçdaroğlu, "Farkı sizde biliyorsanız ben de biliyorum o farkın nereden kaynakladığını. Eğer tabloya bakabilirseniz hangi partilerin oy kaybettiklerini 7 Haziranla 1 Kasım arasında farkları daha net görebiliriz. Özel bir yorum yapmak istemiyorum." dedi.

Seçimin ardından başkanlık sisteminin tekrar gündeme gelmesi ile ilgili soruya Kılıçdaroğlu şöyle cevapladı: "Türkiye'nin dünya kadar sorunu var; yüzde 10 seçim barajını kaldıracakmıyız, darbe hukukunu sona erdirecekmiyiz, özgürlükleri sağlayacakmıyız, medya özgürlüklerini sağlayacakmıyız. Bakın iktidar kanadına destek veren yazar çıkıyor televizyona, bir gazeteyi hedef alarak o gazeteyi biz yöneteceğiz diyor. Kimsin sen, nasıl yönteceksin, sen bu gücü nerden alıyorsun. Ben açık bir şekilde şunu söylemek istiyorum, Sayın Davutoğlu balkon konuşmasında; biz herkesi kucaklayacağız, bütün özgürlüklerin teminatı biz olacağız, bütün vatandaşlara eşit yaklaşacağız, bu ülkede özgülükler olacak. İyide söylediklerinin üzerinden 24 saat geçmeden bir kişi çıkıyor, efendim ben o gazeteyi yöneteceğim, patronu da kim oluyor diyor. Ayrıca patrona da talimat veriyor şunu şunu atacaksın, diğerleri de kalabilir şimdilik diyor. Ne demokrasisinden söz ediyoruz, hangi başkanlık sisteminde bahsediyoruz. Önce bunları aşmamız lazım, demokrasiyi özgülükleri yakalaması lazım. AKP yüzde 49 aldı sonuçlara saygılıyız tereddüdümüz yok. Ama bu sonucu aldım diye ben baskıcı karakterimi öne çıkarırsam ve herkesi baskılamaya kalkarsam, medya üzerine baskı kurmaya kalkarsam hangi özgürlükten demokrasiden söz edeceğiz. Bunu önce iktidar kanadına destek veren medyanın gözden geçirmesi lazım. Zafer sarhoşluğu demek gücün zehirlenmesi anlamına geldi onu görüyoruz bugünlerde. Güç elime geçti ben herkesi ezerim, herkesi yok ederim, benim sözüm geçer. Benim sözüm geçerli diyorsanız o ülkede demokrasi yoktur. Hangi başkanlık sistemi. Başkanlık sistemi ile eğer siz elinize sopayı alıp toplumu dizayn etmeyi hedefliyor ve bunu amaçlıyorsanız hiç kimsenin endişesi olmasın CHP olduğu sürece bu süreç yaşamaz ve gerçekleşmez."

CHP kurultayı ile ilgili soruya ise Kılıçdaroğlu, "Olağan üstü kurultay olağan da olsa olağan üstü de olsa zaten Ocak'ta olacak. Süreç başlamış Ocak ayında noktalayacağız. Bazen şaşırıyorum CHP de karışıklık. Ne karışıklığı kişi çıkıyor CHP başkanlığına adayım diyor. Bundan doğal daha ne olabilir. Bana göre her CHP'li doğal olarak kendisini genel başkan adayı olarak görebilir görmelidir de zaten. Genel başkanların görevi de yeni adaylara yol açmalıdır. Yoksa o aday oldu ben onu keseyim, o eski hastalıklardandır zaten. Eski hastalıklardan siyaseti kurtarmamız gerekir." şeklinde cevapladı. CİHAN
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu: Güç elime geçti herkesi ezerim diyorsanız... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER