Kılıçdaroğlu: Erdoğan, Kral isteyince katilleri serbest bıraktı

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'daki Suudi Arabistan Konsolosluğu'nda öldürülen Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin olarak, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, 'Kral isteyince katilleri serbest bıraktı, gitmelerine izin verenler cinayet ortağıdır' diyerek yüklendi.

SHABER3.COM

Sözlerinin başında ölüm yıldönümü nedeniyle merhum Bülent Ecevit’e değinen Kılıçdaroğlu “Elbette ki adalet gelinceye kadar mücadele edeceğiz, hiç endişeniz olmasın. Ecevit’in 12. ölüm yıldönümünü andık. Bir şair, yazar, düşünür olan Bülent Ecevit’i anmak temel görevimizdir.” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

Faiz yükselsin diyen Batı’nın egemen güçlerdi. Yükselmesin diyen Erdoğan’dı. Ne oldu? Yükseldi. Tam 3 kat. Türkiye’yi Batı’nın egemen güçleri mi yönetiyor? Saray’da oturan zat mı?

‘KAŞIKÇI CİNAYETİ İÇİN NEDEN TÜRKİYE SEÇİLDİ?’

Adamlar program yaptılar. Katiller uçaklarla geldi, otellere yerleştiler. cinayeti işlediler. Ellerini, kollarını sallayarak ülkelerine döndüler. Katillerin gitmesine niçin izin verildi? Hangi gerekçe ile gitti? Papaz nasıl gittiyse, katiller de öyle gitti. Katiller de gitti, hiç değilse papaz katil değildi. Adamlar ellerini kollarını sallayarak VIP’ten gitti. Bana bu ülkede adalet var diyeceksin ondan sonra…”

Uluslararası hukukun bize verdiği hakkı bir iktidar neden kullanmaz? Konsolosluğun etrafı sarılır, konsolos gözaltına alınırdı. Dünyada ve geçmişte örnekleri var. Böyle dünya lideri mi olur?”Allah konuşturuyor, ‘Biz elimizdeki bilgi ve belgelerin kopyalarını Suudilere verdik’ diyor. Suudi Arabistan’dan bir siyasi yetkili talimat vermese 15 kamu çalışanı buraya mı gelir? Bu talimatı kim verdi, ben de, sen de biliyorsun. ‘Elimizde bilgi ve belgeler var’ diyor. Cumhurbaşkanlığı görevini neden devre dışı tuttun?. Neden bu cinayet için Türkiye seçildi? Niye Türkiye? Hangi gerekçe ile Türkiye? ‘Sen, burada gazeteciyi öldür, biz seni buraya sağ salim geri getiririz’ dediler. Neden bu

‘KATİLLERİ ERDOĞAN BIRAKTI’

Erdoğan, katilleri Suudi kralının isteği üzerine serbest bıraktı. Katillerin ellerini kollarını sağlayarak çıkmasına göz yumanlar cinayetin ortağıdır
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu: Erdoğan, Kral isteyince katilleri serbest... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER