Kılıçdaroğlu: 13 yıldır ülkeyi yönetiyorlar, hiç dostumuz kalmadı

Kılıçdaroğlu: 13 yıldır ülkeyi yönetiyorlar, hiç dostumuz kalmadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "13 yıldır ülkeyi yönetiyorlar, hiç dostumuz kalmadı. Mısırla kavgalıyız. Suriye, İran, Libya,İran Irakla kavgalıyız. Bu kavgadan kime fayda geldi? Diyorlar; turist gelmiyor. Kavga ettin, kim gelsin? Malımızı satamıyoruz. Kavga ettin, kim alır? " dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Hatay'ın Erzin ilçesine gelerek partililere hitap eden Kılıçdaroğlu, partililer tarafından 'Erzinli Kemal' sloganları eşliğinde karşılandı. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalığa seslenen CHP lideri, AK Parti'nin politikalarını eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, "Suriye politikasına bakın, 15 bin çocuk ve binlerce insan öldü. İki milyon 225 bini aşkın insan Türkiye'ye geldi. Bir kısmı başka ülkelere gitti. Kim yaptı bunu? Kim Suriye'ye silah gönderdi? Kim kardeşi kardeşe kırdırdı? Bunların bütün sorumlusu şu an ülkeyi yönetemeyen AK Parti hükumetidir. Türkiye nereye geldi. 13 yıldır ülkeyi yönetiyorlar, hiç dostumuz kalmadı. Mısırla kavgalıyız. Suriye, İran, Libya,İran Irakla kavgalıyız. Bu kavgadan kime fayda geldi? Diyorlar; turist gelmiyor. Kavga ettin kim gelsin. Malımızı satamıyoruz. Kavga ettin kim alır. TIR ve kamyon sahipleri araçlarını satmaya başladı. Boşu boşuna vergi veriyoruz, bari satalım diyorlar. Bu ülkeye huzur getireceğiz, komşularımızla barışık bir ülke için çaba sarf edeceğiz" şeklinde konuştu.

Erzin'e ikinci kez geldiğini hatırlatan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Biraz beklettim kusura bakmayın. Ben de Erzin le gurur duyuyorum. İnşallah 1 Kasım'da tarih yazacağız. 1 Kasımda emeklilere Ramazan Bayramı'nda ve Kurban Bayramı'nda birer maaş ikramiye vermeye, vatandaşı borç batağından kurtarmaya, narenciye üreticileri alın terini vermeye, 800 bin taşeron işçisine kadro vermeye, asgari ücret vergisiz net bin beş yüz TL yapmaya hazır mısınız? Siz hazırsanız, vallahi billahi ben de hazırım. Vatandaşı borç batağından kurtaracağım. Bu ülkeye huzur gelecek. Bu ülkeye kardeşliği getireceğim. Bu ülkede her evde huzur bereket olacak"

Şu an ülkeyi yönetenlerin yasakçı bir zihniyete sahip olduğunu belirten Klıçdaroğlu, "Bu iktidar gençleri olağan şubeli olarak görüyor. Sosyal medya yasak, Twitter yasak. Gençler sokağa çıkacak, yasak. Maça gidecek, yasak. Toplantı yapacak, yasak. Meydana çıkacak, yasak. Konuşacak, yasak. Sen gençlere güvenmiyorsun, ülkene güvenmiyorsun demek. Onlar bizden daha iyi yetişmek zorunda. Onlar bizim geleceğimiz. Ben sizi bu ülkenin umudu olarak görüyorum. Ben sizi bu ülkenin umudu ülkenin güvencesi olarak görüyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından vatandaşlarla resim çektiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, ilçeden ayrılarak Adana'ya hareket etti. CİHAN
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu: 13 yıldır ülkeyi yönetiyorlar, hiç... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER