KİK davasında kayyım Aytekin Karahan'ın cezalandırılması istendi


Suç örgütü kurarak, kamu ihalelerinde menfaat karşılığı usulsüzlük yaptıkları öne sürülen ve aralarında Kamu İhale Kurulu (KİK) eski üyesi Ali Kaya'nın da bulunduğu 23 kişinin yargılandığı davada, savcı İsmail Yalçın mütalaasını verdi. Savcı, sanıklardan Ali Kaya'nın, 'zincirleme olarak görevi kötüye kullanma' suçundan, Kaynak Holding'e kayyım olarak atanan Aytekin Karahan'ın ise 'zincirleme olarak görevi kötüye kullandırmaya azmettirme' suçundan, cezalandırılmasını istedi.

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya bazı sanıklar ve sanık avukatları katıldı. Yoklamanın ardından savcı İsmail Yalçın, esas hakkındaki mütalaasını verdi.

Savcı Yalçın; tüm sanıkların 'suç örgütü kurmak, suç örgütüne üye olmak ve ihalede usulsüzlük' iddialarından beraatını istedi. Aralarında KİK eski üyesi Ali Kaya, Şenol Varürer ve Osman Turan'ın 'zincirleme olarak görevi kötüye kullanma' suçu sebebiyle cezalandırılmasını talep etti. Ali Kaya, Şenol Varürer ve Osman Turan hakkında 3 ayrı olaydan 10 yıl 6 ay hapis ile cezalandırılmasını istedi. Ayrıca aralarında Kaynak Holding'e kayyım olarak atanan Aytekin Karahan ile Sedat Soybay ve Hasan Karakaya'nın 'zincirleme olarak görevi kötüye kullandırmaya azmettirme' suçundan cezalandırılmasını talep etti. Karahan için ise 3 yıl 6 ay hapis cezası verilmesini istedi. CİHAN
<< Önceki Haber KİK davasında kayyım Aytekin Karahan'ın cezalandırılması... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER