Bir tür kamburluk sebebi olan 'Scheuerman Hastalığı' nedeniyle, dik durmakta, yürümekte, hatta zaman zaman nefes almakta güçlük çeken, gününü beline takılı korse ile birlikte geçiren 13 yaşındaki Ceren Bendis Burgaç, omurgasına uygulanan düzeltici cerrahi işlem ile sağlığına kavuştu.
Küçük yaşlarda tanısı konan hastalığının ilerlemesi nedeniyle, gittikçe eğrilen omurgasının iç organlarına baskı yaptığı Ceren Bendis Burgaç, nefes almakta güçlük çekmeye ve şiddetli öksürük ile birlikte sırt ağrıları çekmeye başladı. Uzun süre sorununa çare bulamayan Ceren, tavsiye üzerine Özel Adana Medline Hastanesi'ne gelerek Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Alihan Derincek'e tedavi olmak için başvurdu. Yapılan muayene sonrasında ileri derecede kamburluğu olan hastanın ameliyat olmasına karar verildi.
Genç kızın kamburlaşmış omurgasına Doç. Dr. Alihan Derincek tarafından düzeltici bir cerrahi işlem gerçekleştirildi. Operasyon sonrası açıklama yapan Doç. Dr. Alihan Derincek; "Ceren, başarılı bir operasyon sayesinde sağlığına kavuştu. Hastamız artık daha dik durabilecek, daha rahat yürüyebilecek, nefes alabilecek ve omurgası iç organlarına baskı yapmayacak." dedi.
Operasyon sonrası birinci gün yürütülen ve kamburluğu düzelen Ceren'in, estetik olarak sırtının daha iyi göründüğü ve boyunun 3-4 cm uzamış olduğu gözlendi.
Ağrılarının son bulmasından dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Ceren Bendis Burgaç, "Hastalığım nedeniyle nefes almak, yürümek bile benim için bir işkenceye dönüşmüştü. Yaşamaktan zevk almıyordum. Doktorlarımızın sayesinde yeniden hayatla tanıştım. Doç. Dr. Alihan Derincek ve hastane çalışanlarına çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.
SCHEUERMAN HASTALIĞI NEDİR?
Problemi ilk tanımlayan Doktor Scheuerman'ın ismiyle anılan bu hastalığın sebebi bugün için net olarak bilinmemektedir. Bir sebepten dolayı omurga kemiklerinin ön kısımlarının çökmesi sonrası kamburluk ortaya çıkmaktadır. Kamburluk sıklıkla 45 ile 75 dereceler arasındadır. Duruş bozukluğuna bağlı olan kamburluktan farklı olarak Schuerman hastalığında hastanın eğriliği kendiliğinden düzelmez. Hasta öne eğildiğinden, sırtta keskin açılı bir kamburluk oluşur. CİHAN