Kıbrıs'ta saldırıya uğrayan gazeteye destek yürüyüşü

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yayınlanan Afrika gazetesinin Türkiye'nin Afrin'e yönelik operasyonuyla ilgili attığı manşet sonrasında saldırıya uğraması, Lefkoşa'da protesto edildi. Barış ve Demokrasi Yürüyüşü adıyla düzenlenen eylemde, "Barışa, Demokrasiye, Toplumsal Varlığımıza Sahip Çıkacağız" pankartı açıldı.

SHABER3.COM

Kuzey Kıbrıs'ta yayınlanan Afrika gazetesinin Türkiye'nin Afrin'e yönelik operasyonuyla ilgili attığı manşet sonrasında saldırıya uğraması, Lefkoşa'da protesto edildi. Barış ve Demokrasi Yürüyüşü adıyla düzenlenen eylemde, "Barışa, Demokrasiye, Toplumsal Varlığımıza Sahip Çıkacağız" pankartı açıldı.

Sendikal Platform'un çağrısıyla Lefkoşa Dereboyu'nda toplanan kalabalık kitle önce Cumhurbaşkanlığına ardından da Cumhuriyet Meclisi'ne yürüdü.

Barış ve Demokrasi Yürüyüşü adıyla düzenlenen eylemde, "Barışa, Demokrasiye, Toplumsal Varlığımıza Sahip Çıkacağız" pankartı açıldı.

'HALKLARIN KARDEŞLİĞİ'

"Faşizme karşı omuz omuza", "Bu memleket bizim, biz yöneteceğiz" ve "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganları atıldı.

Evrensel'in Lefkoşa'dan aktardığına göre, toplanma alanı yakınındaki provokasyon girişimi amacına ulaşmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Şener Levent'in genel yayın yönetmenliğindeki Afrika gazetesini hedef göstermesi ardından bazı gruplar gazete binasına saldırmıştı.

'LİNÇ KÜLTÜRÜNE GEÇİT YOK'

Alanda Sendikal Platform adına yapılan konuşmalarda, barış, sevgi ve hoşgörü ortamının yerini linç ve saldırı kültürüne bırakmasına izin verilmeyeceği vurgusu yapıldı.

DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜNE HER KOŞULDA SAHİP ÇIKILMALI'

Saldırılara karşı mücadele ve birlik mesajı verilen konuşmalarda, düşünce özgürlüğüne her koşulda sahip çıkılmasının önemi vurgulandı.

Hava muhalefeti sebebiyle planlanandan erken bitirilen eylem sonrası, dağılma güzergahı üzerinde bulunan ve saldırılarda yer alan Milliyetçi Demokrasi Partisi binası önünde sloganlar da atıldı.
<< Önceki Haber Kıbrıs'ta saldırıya uğrayan gazeteye destek yürüyüşü Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER