KIA, Soul EV ile elektrikli araç piyasasında söz sahibi olmaya başladı


Güney Kore'nin en büyük ikinci araba üreticisi KIA Motors, iki yılda tüm dünyada 10 binden fazla Soul EV model elektrikli araba sattığını duyurdu.

Güney Koreli otomobil üreticisi KIA, elektrikli arabası Soul EV ile dünya elektrikli araç pazarındaki payını hızlı bir şekilde büyütmeye başladı. Avrupa'ya 6 bin 770, ABD'ye bin 411 adet Soul EV satan KIA, geçen yıl yurt dışına sattığı Soul EV'in sayısı 8 bin 630'u buldu.

2014 Nisan'da piyasaya sürülen Soul EV, satış rakamı 10 bini geçen ilk Kore yapımı elektrikli araç olma özelliğini taşıyor. KIA'nın aracı, Ağustos ayında Almanya pazarında en çok satan elektrikli araç oldu ve başlıca rakipleri Audi A3 e-tron ve Tesla'nın Model S'ini geçerek elektrikli araç pazarının yüzde 25'ine hakim oldu.

Avrupa'daki yüksek talebe dikkat çeken KIA yetkilileri, ilerleyen yıllarda dünya çapındaki pazar paylarını daha da büyütmeyi hedeflediklerini belirtti. Uzmanlar, KIA'nın Avrupa pazarı üzerinden elektrik araç pazarında hızlı bir şekilde büyüyeceğini öngörüyor.
CİHAN
<< Önceki Haber KIA, Soul EV ile elektrikli araç piyasasında söz sahibi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER