KHK mağduru Hukuk doktoru ne yapsın!

Temel Reisli tweeti suç sayan mahkeme, KHK ile ihraç edilen akademisyen Cenk Yiğiter'e 1 yıl, 5 ay, 15 gün hapis cezası verdi.

SHABER3.COM

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 686 Nolu kanun hükmünde kararname (KHK) ile ihraç edilen Cenk Yiğiter’e geçtiğimiz sene Twitter hesabından yaptığı bir paylaşım nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla soruşturma açılmıştı. Mahkeme heyeti “cumhurbaşkanına hakaret” suçunun işlendiğinin sabit olduğunu ileri sürerek Yiğiter’e ertelemesiz 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası verdi.

Yaşadıklarını twitter hesabından yaptığı bir paylaşımlarla anlatan Yiğiter, Türkiye’de KHK’lıların durumunu da özetledi: Yiğiter bir paylaşımında, “KHK’li bir hukuk doktoruyum. Bazı dergilerde yazımın yayınlanması, bazı bilimsel toplantılara katılmam yasak. Kamuda çalışmam yasak. Vakıf üniversitesinde çalışmam yasak. Avukat olmam yasak. Ankara Üniversitesi’nde öğrenci olmam yasak. Pasaport almam ve yurtdışına çıkmam yasak.” ifadelerini kullandı.


Ankara 20’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava, Yiğiter’in sosyal medya hesabından yaptığı “Eskiden reis denilince aklıma Temel Reis gelirdi, artık yav…n biri geliyor” paylaşımının ardından açılmıştı.
<< Önceki Haber KHK mağduru Hukuk doktoru ne yapsın! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER