KHK mağduru öğretmeni mezarda göreve iade ettiler

Olağanüstü Hâl (OHÂL) Komisyonu, hayatını kaybeden Kanun Hükmünde Kararname (KHK) mağduru öğretmen için görevine iade kararı verildi. 7 Şubat 2017’de ihraç edilen Mehmet Nasır Sönmez, yaklaşık 4 yıldır kararın çıkmasını bekliyordu.

SHABER3.COM

Tekirdağ Çorlu’da lise okul müdür yardımcılığının yanı sıra Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yaparken 7 Şubat 2017 de 686 No’lu Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevden ihraç edilen Mehmet Nasır Sönmez, 7 Kasım’da oturduğu apartmanın balkonundan halı çırparken 5'inci kattan düşerek hayatını kaybetmişti.

Göreve iade kararına dair açıklama yapan Eğitim-Sen Tekirdağ Şubesi, “Büyük acı oldu hepimiz için. OHAL Komisyonundan göreve iade kararı çıktı. Sevinemiyoruz. Sorguluyoruz. Geç gelen adalet, adalet olmuyor. Eşi atanmayan öğretmen, 10 ve 16 yaşlarında 2 çocukları var. Başından beri söyledik, söylemeye devam ediyoruz. Tüm arkadaşlarımız göreve dönecek. KHK’lar gidecek, biz kazanacağız.” dedi.

KARDEŞİNİN DAVASI YÜZÜNDEN REDDEDİLDİ

Dikkati çeken başka bir mağduriyetteyse KHK ile ihraç edilen Mevlüt Kaplan’ın mahkemeye yaptığı müracaat kardeşi hakkında açılan bir dava gerekçe gösterilerek reddedildi.

Van Su Kanalizasyon İşleri (VASKİ) Müdürlüğünde çalışan Mevlüt Kaplan, KHK ile 10 Ocak 2017’de ihraç edildi. Kaplan’ın ihraç edilmesine “örgütle iltisaklı ve irtibatlı” olduğu gerekçe gösterildi. 

Kaplan, Mecliste kurulan OHAL Komisyonu'na “işe iade” talebiyle müracaat etti. Komisyon, Kaplan’ın talebini reddetti.
 
Kaplan, bunun üzerine “Anayasal ve uluslararası sözleşmelerden doğan haklarının ihlali” ve “Devlet memurluğundan çıkarılmaya ilişkin usule uyulmadığı” gerekçeleriyle Ankara 24’üncü İdare Mahkemesi'ne müracaat etti. Mahkeme de Kaplan’ın başvurusunu reddetti.
.

<< Önceki Haber KHK mağduru öğretmeni mezarda göreve iade ettiler Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER