Kemençeli Cerattepe protestosu


Üsküdar'da bir araya gelen Karadeniz İsyandadır Platformu üyeleri, Artvin Cerattepe'de maden çıkarılmasını kemençe çalarak protesto etti. Yüklenici firma binasına kadar yürüyen eylemciler, 'Altınsız olur, Artvin'siz olmaz' yazılı pankart taşıdı.

Altunizade'de toplanan eylemciler, Cerattepe'de altın işleten firmanın binasına doğru yürüyüşe geçti. Protestocular, 'Altınsız olur, Artvin'siz olmaz', 'Artvin halkı yalnız değildir', 'Cerattepe geçilmez' yazılı pankart ve dövizler taşıdı. Bu arada yoldan geçen sürücüler de korna çalarak protestoculara destek verdi. Bazı eylemciler, tepkilerini kemençe çalarak dile getirdi. Yürüyüş sırasında grup sık sık slogan attı.

Eylemciler adına yapılan açıklamada, "Artvin yaklaşık 20 yıldır üzerine çöken kabustan kurtulmaya çalışıyor. Artvin halkı, 1990'dan beri Cerattepe'de madencilik faaliyetlerine karşı mücadele ediyor. Çünkü Cerattepe yoksa Artvin de yok. Artvin halkı 240 gündür nöbet tutuyor. Madenci şirket her defasında kolluk kuvvetlerini alarak Cerattepe'ye girmeye çalışıyor." denildi.

Polisin önlem aldığı eylem olaysız sona erdi.

CİHAN
<< Önceki Haber Kemençeli Cerattepe protestosu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER