PKK elindeki iki MİT'çiyi açıkladı

KCK, rehin tuttuğu MİT personelinin isim ve fotoğraflarını paylaştı

SHABER3.COM

KCK Yürütme Konseyi  rehin tutulan MİT üst düzey yöneticisi oldukları iddia edilen iki kişinin isim ve fotoğrafları açıklandı.

Yapılan açıklamada rehin tutulan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) yöneticilerinin, Erdoğan’ın “sır küpüm” dediği MİT müsteşarı Hakan Fidan’ın talimatı ile özel olarak görevlendirildiği iddia ediliyor.

" Çok sayıda MİT yöneticisi, üyesi ve çalışanları hakkında önemli bilgi ve belgelerin ele geçirildiği"ni belirten KCK, bu operasyonla MİT’e çok büyük bir darbe vurulduğu ileri sürüyor.

Açıklamaya göre iki MİT yöneticisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'özel talimatıyla' PKK'nın üst düzey yöneticilerine suikast, tutuklama hedefiyle Kürdistan bölgesindeydi. Operasyonları da bizzat yönetiyorlardı.

İki üst düzey MİT yetkilisi olduğu ve kimlikleriyle fotoğrafları paylaşılan kişilerin üzerinden diplomatik pasaport çıktığı da ifade edildi açıklamada.


Rehin tutulan MİT yöneticilerinin daire başkanları olduğu ileri sürüldü. Rehin tutulanlardan birinin Yurtiçi Etnik M-Bölücü Faaliyetler Daire Başkanı Erhan Pekçetin, diğerinin ise MİT İnsan Kaynakları yöneticisi Aydın Günel olduğu ifade edildi.

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Güvenlik-İstihbarat Komisyonu üyesi Tuncay Özkan, daha önce yaptığı açıklamalarında Milli İstihbarat Teşkilatı'nın 4 Daire Başkanı'nın PKK'nın elinde 'esir' olduğunu ileri sürmüştü.

<< Önceki Haber PKK elindeki iki MİT'çiyi açıkladı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER