Kazakistan'da nüfusun 5'te biri sosyal medya kullanıcısı


Nüfusu 17 milyonu aşan Kazakistan'da halkın 5'te birinin sosyal medyayı kullandığı belirtildi.
Sosyal medya platformları siyasi sınırları olmayan yeni kalabalık ülkeler olarak nitelendirilirken, 7 milyarlık dünya nüfusunun 3 milyarı internete bağlanabiliyor. 10 yılı aşkın süredir hayatımıza giren sosyal medyanın kullanıcı sayısı 2 milyarı geçti. Nüfusu 17 milyonu aşan Kazakistan'da ise 3.3 milyon sosyal medya hesabı bulunmakta.
Marka Analytics ajansı tarafından hazırlanan rapor 2015 ve 2016 yılının ilk ayını kapsıyor. Kazakistan'da en popüler sosyal medya ağı olarak 1 milyon 945 bin kişi ile VKntakte olurken bir ay içinde bu sosyal medya ağı aracılığı ile 45 milyon mesajın yayınlandığına dikkat çekildi.
Raporda VKontakte kullanıcılarının yüzde 46.2'si erkeklerden oluşurken yüzde 53.8'inin kadın kullanıcılar olduğu belirtildi. Ülkede ikinci en fazla tercih edilen sosyal medya ağı Instagram olurken, nüfusun 1 milyon 336 bin kişisinin bu ağı kullandığı tespit edildi. Yüzde 71.9 oranla kadınların kullandığı Istagram sosyal ağ platformunda erkek kullanıcıların oranı ise yüzde 28.1'de kaldı.
Dünyanın en fazla kullanılan sosyal medya ağı Facebok'un ise Kazakistan'da çok yaygın olmadığı çoğu kadın 125 bin 800 kişinin sadece bu platformu kullandığının açıklandığı raporda Twitter kullananların sayısının ise 16 bin 600 kişi olduğu tespit edildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Kazakistan'da nüfusun 5'te biri sosyal medya kullanıcısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER