'Kayyımların aylık maaşı 790 bin lira' iddiası Meclis'e taşındı


CHP İstanbul Milletvekili ve Medyaya Baskıyı İnceleme Komisyonu Üyesi Eren Erdem, İpek Medya Grubu'na atanan kayyımların aylık maaşları toplamının 790 bin lira olduğu iddiasını Meclis'e taşıdı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Erdem, "Yazılı ve sosyal medyada Bugün TV, Kanaltürk gibi basın kuruluşlarına atanan kayyımlara 1 aylık toplam maaş gideri için toplamda 790 bin lira maaş ücreti ayrıldığı iddiaları yer almaktadır." dedi.

Erdem, şu soruları yöneltti: "TV kanallarının ve gazete tirajlarınn ciddi oranda azaldığı ve kayyımların şirketlerin değerinin kaybolmaması için atandığı dikkate alınırsa, 790 bin TL maaş miktarı 'batan geminin malları' mıdır?

Holding'e atanan kayyımlardan bazılarının AKP ilçe başkanları ve AKP milletvekilleriyle çeşitli ilişkiler içerisinde olduğu ve akraba kıyağıyla kayyım atandığı hususunda ne düşünüyorsunuz?

Medya kuruluşunun yönetimine kayyım atanmasına gerekçe gösterilen bilirkişi raporunu hazırlayan AKP'li Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı'nın dolandırıcılıktan mahkumiyet aldığı iddiası doğru mudur?

Bahsi geçen kuruluşa partiniz teşkilatından kaç kayyım atanmıştır? Kayyım atanmasının ardından şirketin mali ve finansal tablosunda nasıl bir değişiklik gözlemlenmiştir?

Kayyım atanmasından bugüne dek geçen sürede ilgili medya grubundan kaç kişi işten çıkarılmıştır? Önümüzdeki süreçte başka hangi medya gruplarına kayyım atanması planları yapılmaktadır?" CİHAN
<< Önceki Haber 'Kayyımların aylık maaşı 790 bin lira' iddiası Meclis'e... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER