Kayyımın gerekçesi bir meczup katilin ifadesi!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fuzuli Aydoğdu, Aziz Yıldırım’ın meczup dediği ve cinayetten hapis yatan Cihan Oskay’ın sözleriyle Zaman gazetesine kayyım atanmasını istedi. 6. Sulh Ceza Hâkimi Fevzi Keleş de bu ‘meczup katil’in sözlerine itimat edip karar verdi.

Kayyımın gerekçesi bir meczup katilin ifadesi!

Türkiye’nin en büyük yayın gruplarından biri olan Zaman Gazetesi’ne 4 Mart günü, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fuzuli Aydoğdu’nun talebi üzerine kayyım atandı. İstanbul 6. Sulh Ceza Hâkimi Fevzi Keleş, Başsavcı Vekili Aydoğdu’nun iddialarının gerçeği yansıtıp yansıtmadığını araştırmadan, Zaman’a kayyım kararı aldı.

KİM BU MECZUP?

Başsavcı Vekili Fuzuli Aydoğdu, Zaman’a kayyım atanması talebindeki gerekçeler arasında ‘Şike Davası’nın Feza Gazetecilik AŞ binasında kurgulandığını iddia ediyor. Başsavcı Vekili Aydoğdu, bu iddiasını Aziz Yıldırım’ın “Meczup” dediği Cihan Oskay’ın verdiği ifadeye dayandırıyor.

İFADE CEZAEVİNDEKİ KATİLDEN

Aziz Yıldırım’ın ‘meczup’ dediği Cihan Oskay kim? ‘Şike’ davasında Yıldırım aleyhinde ifadeler vermiş ve Fenerbahçe’de şike ve teşvik yapıldığını iddia etmişti. Spor camiası içinde yakından tanınan Oskay, kulüp başkanları ile arası iyi olduğu için Fotospor Gazetesi’nde spor yazarlığı yapıyordu. Oskay, bir dönem ortadan kaybolmuş ve ailesi ‘Kayıp’ ilanı vermesine rağmen 45 gün boyunca ona ulaşamamıştı. 63 yaşındaki Cihan Oskay, 2010 yılında genç sevgilisi Hülya Yolcubal’ı öldürmekten cezaevinde.

İFADESİNİ BAŞSAVCI AYDOĞDU ALDI

Cihan Oskay’ı, Başsavcı Vekili Fuzuli Aydoğdu dinledi. Oskay ifadesinde 2009 yılında Zaman Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Haber Müdürü Fatih Uğur tarafından gazeteye davet edildiğini belirtmiş ardından da yapılan toplantıda Şike ve Ergenekon soruşturmalarında tanıklık yapmasının istendiğini söylemişti. Dumanlı, Oskay’ın ifadelerini yalanlamış ve kendisiyle hiçbir şekilde bir görüşmesinin olmadığını ifade etmişti. Aziz Yıldırım, daha önce ‘Meczup’ dediği adamın bu ifadelerine sarılmış ve hakkında kumpas kurulduğunu iddia etmişti. Başsavcı Aydoğdu da Oskay’ın bu ifadeleri doğrultusunda Zaman Gazetesi’ne kayyım atanmasına gerekçe gösterdi.

AZİZ YILDIRIM HAKKINDA DA KONUŞMUŞTU

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın yargılandığı ‘Şike’ davasında Oskay tanıklık yapmış ve Yıldırım’ın talimatıyla 2000-01 sezonunda Samsunspor-Fenerbahçe maçında şike yapıldığını, Trabzonspor-Galatasaray maçında da teşvik alındığını iddia etmişti. Yıldırım, mahkemede Oskay’ın dinlenmesine tepki göstermiş ve “Bu meczubu dinlemem” diyerek salonu terk etmişti. Oskay’ın akıl hastası ve dolandırıcının biri olduğunu söylemişti. Paralel ve kumpas rüzgârını fırsat bilen Oskay, 2012 yılında verdiği bu ifadesinden döndü. 28 Nisan 2015’te Şike Davası’nın görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne bir mektup göndererek Aziz Yıldırım lehine tanıklık yapabileceğini söyledi.

İFTİRA CEZAEVİNDEN ÇIKIŞ BİLETİ Mİ?

Peyzaj Mimarı Hülya Yolcubal, Muğla’nın Bodrum ilçesindeki evinin önünde silahlı saldırıya uğramış ve hayatını kaybetmişti. Cinayeti işleyen kişinin ise Cihan Oskay olduğu ortaya çıktı. Kıskançlık sebebiyle genç sevgilisini öldürdüğünü itiraf eden Oskay, 6 yıldır cezaevinde.

MEYDAN
<< Önceki Haber Kayyımın gerekçesi bir meczup katilin ifadesi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER