Kayyımdan sonra bir istifa daha

Kapıları kırılıp polis ekiplerinin teslim aldığı Feza Gazetecilik A.Ş.'de bir yayın yönetmeni daha editöryal bağımsızlığın kalmadığını gerekçe gösterip istifa etti.

Kayyımdan sonra bir istifa daha

Aksiyon Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İdris Gürsoy, derginin genel yayın yönetmenliğinden istifa ettiğini duyurdu. Twitter adresinden açıklama yapan Gürsoy, "4 Mart 2016'da Aksiyon dergisine hukuksuz atanan kayyımdan sonra dergimizin yayın politikasına yapılan müdahaleler sebebiyle özgür çalışma ortamı ve editöryal bağımsızlık kalmadığı için Aksiyon Dergisi genel yayın yönetmenliğinden dün (15 Mart 2016) itibarıyla istifa ettim" ifadelerini kullandı.




BİLİCİ POLİS ZORUYLA BINADAN ÇIKARILMIŞTI


Sulh ceza hakimliğinin kayyım atadığı Feza Gazetecilik A.Ş.'de polisler gazeteyi bastıktan sonra ilk olarak Zaman Genel Müdürü Abdülhamit Bilici'yi binadan zorla dışarı çıkarmıştı. Bilici gazeteden çıkarıldıktan sonra ertesi gün yönettiği gazeteye alınmamış, iş akdinin feshedildiği bilgisi polislerce kendisine bildirilmişti. Daha sonra Today's Zaman eski yöneticisi Bülent Keneş ve Zaman'ın tecrübeli adliye muhabiri aynı zamanda köşe yazarı Hanım Büşra Erdal istifasını sunan isimler arasında yer aldı.

<< Önceki Haber Kayyımdan sonra bir istifa daha Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER