Kayyımdan rekor kıyım

Polis gücüyle el konulan Zaman gazetesi, Cihan Haber Ajansı ile Cihan Medya Dağıtım’da (CMD) adeta kıyım yaşanıyor. 200 civarında ismin işine son verilirken 3 gazeteyi dağıtmama kararı alan CMD’deki 1500 çalışan işsiz kalmanın eşiğinde. Ayrıca Cihan Haber Ajansı’nda çalışanların yemek masrafı kesildi.

Son Vesayet Zaman okurlarına orantısız müdahaleyi yayınladı

Kayyım yoluyla el konulduktan sonra tirajı 600 binden 3 bine düşürülen Zaman gazetesinde kıyım sürüyor. Bir aylık süreçte basın kanunun 11. maddesine göre tazminatsız şekilde işten atılanların sayısı 200'e ulaştı. Geçtiğimiz gün Zaman Gazetesi Yayın Müdür Yardımcısı Bülent Korucu ile Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mehmet Özdemir ve Today's Zaman Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Celil Sağır'ın iş akdi feshedilmişti. Son iki gün içinde de, Zaman Gazetesi Haber Müdürü Fatih Uğur, Zaman politika editörü Uğur Sağındık ve adliye muhabiri Yakup Çetin işten atıldı.


20 GÜNDE TASFİYE

20 yıllık gazeteci gazeteci olan Fatih Uğur hukuksuz şekilde atılmalara dikkat çekerek şunları söyledi: “Tüm iyi niyetiyle, gazete çıkarmak isteyen yayın heyeti bir bir işten atıldı ve 20 günde adeta tasfiye edildi. Cihan Medya Dağıtım Eski Müdürü Alaaddin Güner ise bin 500 çalışanın işten atılma korkusuyla tedirgin olduğunu söyledi.


YOL PARALARINI DAHİ KESTİLER

Kayyım zulmü yemek paralarıyla da sınırlı kalmadı. Gazetenin matbaa işinde çalışanların da yol ve yardım paraları kesildi. Matbaada gece çalıştıkları için işçilere 135 TL'lik yol (yardım) paraları veriliyordu. Fakat kayyımla birlikte çalışanlar bu yol yardımından dahi mahrum bırakıldı.


8 LİRALIK YEMEK PARASINI KESTİLER

Kayyım zulmü işten atılmaların yanı sıra çalışanların üzerinde kendini göstermeye başladı. Cihan Haber Ajansında çalışan muhabir ve kameramanlara aylık olarak verilen 240 liralık Multinet yemek paraları kesildi. Yemek paralarının kesilmesiyle ilgili kayyımlar gerekçe göstermezken çalışanlara dahi haber verilmedi.


BİZE ‘YÖNETİCİNİZLE GÖRÜŞÜN' DİYORLAR

Yemek yedikten sonra ödeme yaptıkları sırada kartlarının çalışmadığını söyleyen bir çalışan şunları anlattı: “Neden olarak hiçbir şey gösterilmiyor. İçinde geçen aydan kalan param vardı. Onu dahi kesmişler. Multinet'i aradığımız zaman bize kurum yöneticilerinizle görüşün diyorlar. Biz dışarıda haberlere gittiğimiz zaman bu kartları kullanıyorduk. Ama günlük 8 liralık yemek parasını dahi bize çok gördüler”

ÖZGÜR DÜŞÜNCE-CİHAN ACAR
<< Önceki Haber Kayyımdan rekor kıyım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER