Kayyıma tepki yağıyor

Cihan Medya Dağıtım’a atanan kayyım Özgür Düşünce, Meydan ve Yarına Bakış gibi gazetelerin dağıtımını durdurdu. Aboneler, kayyımdan paralarının iadesini istiyor.

Kayyıma tepki yağıyor

Cihan Medya Dağıtım'a atanan kayyım, ilk icraat olarak abonelik sistemi olan gazetelerin dağıtımını durdurdu. Kayyımın bu kararı okuyucuların büyük tepkisini çekti. Vatandaşlar, Zaman, Aksiyon, Meydan, Today's Zaman, Taraf, Yeni Asya, Özgür Düşünce ve Yarına Bakış gazeteleri için yaptıkları ödemeleri şirketten geri istiyor. Vatandaşlar, otomatik ödeme talimatını iptal ettiriyor. Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Genel Başkanı avukat Mehmet Bülent Deniz, aboneliklerle ilgili yasanın açık olduğunu belirtti. Deniz, “Tüketici onay vermezse abonelik uzatılmaz. Tüketici süresi belli veya süresi bir yıldan uzun olan abonelik sözleşmelerini de herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve ceza ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir. Fesih bildiriminden sonra paranın iadesi gerekir” diye konuştu.

15 GÜN İÇİNDE İADE

Deniz, “Abonelik feshedildiği zaman, satıcı 15 gün içerisinde ücretin kalan kısmını kesintisiz iade etmekle yükümlüdür. Aboneler, şirkete iadeli taahhütlü mektup gönderbilir. Ödeme yapılmazsa tüketici hakem heyetlerine başvuru yapılabilir” dedi.

FAZLA ÜCRETİ TALEP EDEBiLiRLER

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, abonelerin ödedikleri fazla ücreti almak için talepte bulunabileceğini söyledi. Şirketin bu ücreti ödemek zorunda olduğunu vurgulayan Çakar, iade edilmemesi durumundu tüketici hakem heyetlerini adres gösterdi.

Özgür Düşünce
<< Önceki Haber Kayyıma tepki yağıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER