Kaynak Holding kayyımına şok

Kaynak Holding’e atanan kayyıma hapis cezası..

Kaynak Holding'e 200 polis ve TOMA'larla kayyım ataması

Suç örgütü kurarak, kamu ihalelerinde menfaat karşılığı usulsüzlük yaptıkları öne sürülen ve arasında Kamu İhale Kurulu (KİK) eski üyesi Ali Kaya ile Kaynak Holding’e kayyım olarak atanan Aytekin Karahan’ın da bulunduğu 23 kişinin yargılandığı davanın karar duruşması yapıldı. Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi, Aytekin Karahan’a 3 yıl hapis cezası verdi.

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya bazı sanıklar ve sanık avukatları katıldı. Sanıklar ve sanık avukatlarının son sözlerinin ardından Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi kararını açıkladı. tüm sanıkların örgüt kurma ve örgüte üye olmak suçundan ayrı ayrı beraatına karar veren Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi, KİK eski üyesi Ali Kaya’ya çeşitli suçlardan 5 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi, Kaynak Holding’e kayyım olarak atanan Aytekin Karahan’a da çeşitli suçlardan ceza verdi. Karahan’ın suç işleme amacıyla kurulan örgüte üye olmaktan beraatına karar veren Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi, görevi kötüye kullanmak suçuna azmettirmekten 3 yıl hapis cezası verdi.  Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi, cezada herhangi bir indirim uygulamadı.

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi, Karahan’ın kayyımlık yetkileri acısından mahkum olduğu hapis cezasından koşullu salıverilinceye kadar yoksun bırakılmasına hükmetti.

<< Önceki Haber Kaynak Holding kayyımına şok Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER