Katliamdan etkilenenlere destek için Psikososyal Dayanışma Ağı kuruldu


Ankara Tabip Odası ve birçok derneğin öncülüğünde Ankara katliamına tanıklık eden ve saldırıda yaralanan kişiler ile hayatını kaybedenlerin ve yaralananların yakınlarına psikososyal destek vermek amacıyla Psikososyal Dayanışma Ağı (PDA) adı altında bir yapı hayata geçiriliyor.

Söz konusu proje hakkında yapılan açıklamaya göre; Diyarbakır mitingindeki bombalı saldırı ile yeniden başlayan, Suruç Katliamı ile devam eden ve Ankara katliamıyla iyice sertleşip hız alan çatışma ortamında artan güvensizliğin, ayrımcılığın, adaletsizliğin, toplumun birçok kesiminin katliamlardan daha yoğun biçimde etkilenmesine yol açtığı kaydedildi.

Her geçen gün artan şiddetin, toplumsal yaşamın temel dokusuna, temel güven duygusuna ve toplumu birbirine bağlayan bağlara hasar verdiğini, çok sayıda kişide fiziksel ve ruhsal yaralar açtığı belirtilerek, "Bu katliamların sonucunda, toplumsal sorunlar ile etkin bir şekilde birlikte mücadele edilmesi ve sosyal dayanışmanın artması, insanların korku karşısında güçlenmesi için bir olanak oluşturduğu, bu dayanışmanın bir parçası olarak, fiziksel ve psikolojik yaralarımızın sarmanın dayanışmasını da göstermek de önemli." denildi.

Bu nedenlerden dolayı; Ankara Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Ankara Şubesi, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Ankara Şubesi, Toplumsal Dayanışma için Psikologlar Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Türkiye Psikiyatri Derneği, Türk Psikologlar Derneği ve Türk Tabipleri Birliği, Ankara katliamına tanıklık eden ve saldırıda yaralanan kişiler ile hayatını kaybedenlerin ve yaralananların yakınlarına psikososyal destek vermek üzere bir araya gelerek Psikososyal Dayanışma Ağı (PDA) adıyla hizmet oluşu kurdu.

Ağ sayesinde ulaşılan kişilere ev ve kurum ziyaretleri yapılacak, kişileri ruhsal travma ve sonrası oluşabilecekler ile ilgili bilgilendirilecek. Bireysel ve grup psikoterapileri hizmeti sunmak amaçlandı.

PDA'nın iletişim koordinasyonu Türkiye İnsan Hakları Vakfı Ankara Temsilciliği aracılığı ile sağlanacak. Ankara saldırısından etkilenmiş kişiler (0312) 310 66 36 numaralı telefondan, dayanışma ağının e-posta adresleri üzerinden ulaşabilecekler. CİHAN
<< Önceki Haber Katliamdan etkilenenlere destek için Psikososyal Dayanışma... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER